GYIK

Gyakori kérdések

Szia! Reméljük ez a pár kérdés, sok mindenben segít, hogy pontosabban bele is láss, hogyan is zajlik a szimulátoros élet.

Tartalom:

  1. Mi kell ahhoz, hogy a VSR futamain részt tudjak venni?
  2. Mikor és hogyan tudok készülni a futamra?
  3. Hogyan zajlik egy versenyhétvége?
  4. Konzollal is jöhetek?
  5. Mi az a Team Speak?
  6. Hogyan tudok fellépni a szerverekre?
  7. Kezdő vagyok, nem baj?
  8. Hogyan zajlik egy bajnokság?

 

1. Mi kell ahhoz, hogy a VSR futamain részt tudjak venni?

A számítógép és a kormány elengedhetetlen. Dolgozunk azon, hogy partnereinken keresztül is tudj versenyezni, ha neked nincs ilyen technikád, de a felkészülésedet a 2-es kérdésnél majd látod, hogy nagyban korlátozni tudja. Szoftver téren mindig a bajnokság határozza meg, hogy milyen játékkal, játék kiegészítő (DLC) az, amit be kell szerezned, hogy indulhass. Ezt mindig feltüntetjük az adott bajnokság leírásában. Ezen kívül még VSR szervertagság is kell, ami a közösség működését szolgálja, hiszen ebből a befolyt összegből tudunk üzemelni.

2. Mikor és hogyan tudok készülni a futamra?

A nap mind a 24 órájában futnak a szervereink, minden bajnoksághoz ki van írva, hogy ezeket milyen néven találod és milyen jelszóval tudsz felmenni rá. Amint véget ér egy futam, már utána egyből indul a következő helyszínre a szerver és a következő futam időpontjáig tudsz rajta gyakorolni.

3. Hogyan zajlik egy versenyhétvége?

A versenyhétvége nem a valóságban látott 3 napos esemény. Felgyorsítva, sűrítve zajlik ez. A szabaedzések a fentebb leírt tesztelések, amit mindenki akkor tesz meg, amikor ráér. A szimulátoros versenyhétvége egy időmérő edzéssel kezdődik, majd jön a futam.

4. Konzollal is jöhetek?

Nem, mi egyelőre csak PC-vel rendezünk futamokat. Későbbiekben bármi lehet, de most nincs konzol.

5. Mi az a Team Speak?

Egy program, ahol virtuláis szobák vannak és tudsz beszélgetni emberekkel. Mondjuk azt, hogy ez egy olyan skype, ahol nem kell tárcsázni ha beszélgetnél másokkal. Egyszerre 10-20 ember is “egy helyen” lehet és kommunikálhat egymással. Mintha 20 embernek lenne walkie talkie-ja és beszélne egymással.

6. Hogyan tudok fellépni a szerverekre?

Minden játéknak van egy online része (mint a CS,COD vagy bármely más játéknál) ahol tudsz szervereket keresni. Itt beírod a bajnokságnál megadott szerver nevet és máris látod azt, ahova 1 jelszóbeírással és további 2 kattintással már fent is vagy.

7. Kezdő vagyok, nem baj?

Nem, sőt! Hát valahol el kell kezdened,nem? Ezért írunk le mindent, lehet kérdezni tőlünk és próbálunk legjobb tudásunk szerint segíteni nektek. Tesztfutamokat szervezünk, facebook csoportot is többek közt azért csináltuk, hogy még közelebb legyenek egymáshoz a versenyzők, az új emberek is hamar a közösség részének tudják érezni magukat. Sok futam és gyakorlás vár rád, de az biztos, hogy annak meg is lesz az eredménye!

8. Hogyan zajlik egy bajnokság?

A felépítése hasonlít a valóságra. Kiírjuk, hogy milyen pályákon, milyen autóval, milyen lebonyolításban szervezünk futamokat. Erre leadod a nevezést, felkészült legjobb tudásod szerint majd végig mész a futamon. Utána mi egy hivatalos végeredményt készítünk, amihez adott esetben büntetéseket osztunk és egyéb szankciókat teszünk azért, hogy rendezett, kulturált versenyzést tartsunk fent. Ahogy a valóságban, úgy mi sem toleráljuk azt, ha valaki nem a fair play szellemében játszik. Ezt minden futam után megtesszük egészen az utolsó futamig, ahol a végén már kihírdetjük a bajnokot.

Kiemelt partnereink

ToldiNET

ToldiNET

2007 óta biztosítanak internet és telefon szolgáltatásokat vidéki ügyfeleknek, többek közt VSR számára is.

További partnerek

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!