Ingyenes AC F1 bajnokság: VSR Formula Hybrid Series 2017

Visszatér a Formula 1 a Virtual SimRacing szervereire. Azon belül is a legújabb, 2017-es Hybrid autókkal versenyzünk. Az autók teljesen megegyeznek, csak a festés változik. Valós helyszínek, dupla futamos versenyhétvégék, 2017-es festések. Gyere! 

Újra Formula Series bajnokság lesz a VSR-ben, azon belül is az Assetto Corsa programmal fog futni. Nemrég jött ki egy idei szabályoknak megfelelő autó, amire ráraktuk a 2017-es festéseket. Alapból így 10 csapat lenne, amit nem tartunk elégnek, ezért hozzá csaptunk egy fiktív Manor festést, valamint a tavalyi Saubert, így összesen 12 csapat, 24 pilóta fog tudni elrajtolni. Ezt a 24 főt minden pálya tudja kezelni és elfér rajta.

A helyszínek: Szeretnénk a valós naptárat követni és aznap lefutni ugyan azt a versenyt, amikor a mezőny is megteszi ezt, azonban ettől bizonyos esetekben eltérünk. Sochi helyett értelmesebbnek tartunk olyan európai helyszínt használni, ami történelmi jelentőséggel bír, lehetőleg gyári és Formula 1 által használt pálya. Így esett a választás az egyik kedvenc helyszínünkre, Imolára. Mivel időpont ügyileg követjük a valóságot, ezért a kanadai helyszín ütközne. Nem szeretnénk, hogy hamarabb kezdődjön a futam, ezért egy héttel előrébb hoztuk a helyszínt. A finálé Silverstone lesz, ugyanis Bakuból nem találtunk használható verziót, illetve a pálya is hagy kívánni valót maga után.

Lebonyolítás: A valós táv körülbelül 80%-át teljesítjük. Mivel több pilóta is felhozta a több fordulós versenyhétvégét, ezért úgy gondoltuk, hogy két helyszínen próbáljuk is ki. Ez a két helyszín Imola és Montreal lesz. Ez nem jelenti azt, hogy két hosszú versenyt teljesítünk, hanem 2 rövidebbet. Az teljes távnyi körszámot feleztük meg.

Autóválasztás/kiosztás: Minden futamon fixen 24 autó vehet részt. Az van előnyben, aki rendelkezik saját üléssel. Ha 24 főnél több jelentkezik a bajnokságra, akkor ők tartalékos státuszba kerülnek. Amennyiben az adott utamon az üléssel rendelkező pilóta nem vesz részt / nem jelentkezik a futamra, a helyére a legjobb időt futó tartalékos indulhat, amennyiben jelentkezett a futamra. Az az üléssel rendelkező pilóta aki kihagy két egymást követő versenyt, átkerül tartalékos státuszba és elveszíti autóját. Az a tartalékos kapja meg az autót végleg, aki a következő fordulón hotlapján a legjobb idővel rendelkezik. Futam nevezési határidő: Futam napja 16:00. A tartalékosok utána tudják meg,hogy jöhetnek-e a 3 órával későbbi versenyre.

Várunk sok szeretettel a bajnokságban! Az >alábbi< linken tudtok jelentkezni valamint bővebben tájékozódni a versenykiírásról, szabályokról.

Kiemelt partnereink

ToldiNET

ToldiNET

2007 óta biztosítanak internet és telefon szolgáltatásokat vidéki ügyfeleknek, többek közt VSR számára is.

További partnerek

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!