Ingyenes AC F1 bajnokság: VSR Formula Hybrid Series 2017

Visszatér a Formula 1 a Virtual SimRacing szervereire. Azon belül is a legújabb, 2017-es Hybrid autókkal versenyzünk. Az autók teljesen megegyeznek, csak a festés változik. Valós helyszínek, dupla futamos versenyhétvégék, 2017-es festések. Gyere! 

Újra Formula Series bajnokság lesz a VSR-ben, azon belül is az Assetto Corsa programmal fog futni. Nemrég jött ki egy idei szabályoknak megfelelő autó, amire ráraktuk a 2017-es festéseket. Alapból így 10 csapat lenne, amit nem tartunk elégnek, ezért hozzá csaptunk egy fiktív Manor festést, valamint a tavalyi Saubert, így összesen 12 csapat, 24 pilóta fog tudni elrajtolni. Ezt a 24 főt minden pálya tudja kezelni és elfér rajta.

A helyszínek: Szeretnénk a valós naptárat követni és aznap lefutni ugyan azt a versenyt, amikor a mezőny is megteszi ezt, azonban ettől bizonyos esetekben eltérünk. Sochi helyett értelmesebbnek tartunk olyan európai helyszínt használni, ami történelmi jelentőséggel bír, lehetőleg gyári és Formula 1 által használt pálya. Így esett a választás az egyik kedvenc helyszínünkre, Imolára. Mivel időpont ügyileg követjük a valóságot, ezért a kanadai helyszín ütközne. Nem szeretnénk, hogy hamarabb kezdődjön a futam, ezért egy héttel előrébb hoztuk a helyszínt. A finálé Silverstone lesz, ugyanis Bakuból nem találtunk használható verziót, illetve a pálya is hagy kívánni valót maga után.

Lebonyolítás: A valós táv körülbelül 80%-át teljesítjük. Mivel több pilóta is felhozta a több fordulós versenyhétvégét, ezért úgy gondoltuk, hogy két helyszínen próbáljuk is ki. Ez a két helyszín Imola és Montreal lesz. Ez nem jelenti azt, hogy két hosszú versenyt teljesítünk, hanem 2 rövidebbet. Az teljes távnyi körszámot feleztük meg.

Autóválasztás/kiosztás: Minden futamon fixen 24 autó vehet részt. Az van előnyben, aki rendelkezik saját üléssel. Ha 24 főnél több jelentkezik a bajnokságra, akkor ők tartalékos státuszba kerülnek. Amennyiben az adott utamon az üléssel rendelkező pilóta nem vesz részt / nem jelentkezik a futamra, a helyére a legjobb időt futó tartalékos indulhat, amennyiben jelentkezett a futamra. Az az üléssel rendelkező pilóta aki kihagy két egymást követő versenyt, átkerül tartalékos státuszba és elveszíti autóját. Az a tartalékos kapja meg az autót végleg, aki a következő fordulón hotlapján a legjobb idővel rendelkezik. Futam nevezési határidő: Futam napja 16:00. A tartalékosok utána tudják meg,hogy jöhetnek-e a 3 órával későbbi versenyre.

Várunk sok szeretettel a bajnokságban! Az >alábbi< linken tudtok jelentkezni valamint bővebben tájékozódni a versenykiírásról, szabályokról.