VSR Touring Cars : Negyedik forduló összefoglaló!

focikk_tcs_r4

Elérkeztünk a VSR TCS 4. fordulójához, ahol az utolsó skandináv helyszínre látogatott a mezőny a Knutstorpi aszfaltcsíkra. Ahogyan az eddigi skandináv pályák, ez is egy dombos területen helyezkedik el, ami az 1 perc körüli teljesítendő kört nagyon megnehezetítette.

A pole-t Nagy Dávid szerezte meg 1:00:309-es köridővel Szemenyei Ákos és Huszár Norbert előtt.
Első verseny rajt nyertese Leitner volt aki a 8. helyről felrajtolt a 4. helyre a BMW-vel, a nagy vesztese Nagy László volt aki a 10. helyről visszaesett az utolsó helyre, miután ő, Kis Tibor és Suborits Péter 3-an egymás mellett szerettek volna elfordulni a meglehetősen szűk első kanyar kombinációba. Az első kanyart az első helyen Szemenyei Ákos vette be, megelőzve Nagy Dávidot. A 3. körben Varga Dávid elkezdte a felzárkózást a 6. helyről. Egy aggresszív mozdulattal Csőke Dezsőt sikerült megelőznie, így az első 4-es vonat után eredt. Ekkor az első négyest Szemenyei, Nagy, Huszár és Leitner alkották. Vargának nem sokáig tartott felzárkóznia az első bolyra. A 9. körben már Leitnert kezdte el nyomás alá helyezni. Eközben előttük 2. és 3. helyen pozíciót csere történt a két csapattárs között, így már Huszár 2. és Nagy 3. helyen volt.  Varga Dávidnak sikerült hibára késztetnie Leitner Norbertet így az utolsó döntött kanyarba sikerült körbeautóznia őt, a csatának köszönhetően ők ketten és Nagy Dávid is leszakadt az első két helyezettről. Az első helyen még mindig Szemenyei Ákos tartotta magát Huszár Norbert ellen. A folyamatos védekezés és emiatt a megnövekedett gumikupás miatt egy kicsit belassult az első helyezett ezért újra fel tudott csatlakozni az első kettőhöz Nagy, Varga és Leitner így kialakult újra az ötös fogat az utolsó 5 körre. A 19. körben Szemenyei az első helyen hibázott az egyik féktávon de sikerült visszavernie Huszár támadását. Végül a 24. körös versenyt nagyszerű vezetéssel Szemenyei Ákos nyerte! A 2. és 3. helyen a Schütteln und Backen die breche Mannschaft csapat tagjai végeztek, Huszár Norbert és Nagy Dávid. Mögöttük Varga Dávid és Leitner Norbert végzett.

Az első futam teljes végeredménye : A szerver ; B szerver

A második verseny polejából Mándity István indult, mellőle Suborits Péter indult. Leitner volt a legjobb helyről induló BMW-s a 4. helyről. Leitnernek a rajtja nem igazán sikerült jól, mert a BMW visszafulladt egy kicsit, így esélyük volt a Volkswageneknek az első kanyarba a BMW-s ellen. Sajnos az első kanyarban Suborits és Leitner összeütköztek és Suborits a homokágyból visszajőve az utolsó helyen találta magát, míg Leitnernek szerencséje volt és az első helyen tudott fordulni. Huszár Norbert is nagyon jót rajtolt, a 7. helyről a 2. helyen tudott fordulni az első kanyarban közvetlen Leitner mögött. A 3. körben Nagy Dávid kezdte el tudatni az előtte lévő Kis Tiborral, hogy ő szeretne előre menni, így egy kis lökdösés után kénytelen volt Tibor feladni a pozícióját, így Nagy feljöt a 4. helyre. A negyedik körben Leitner az első helyen hibázott és a 8. helyig esett vissza, így a vezetést átvette Huszár vette át. 6. körben újabb pozíció csere történt, Kis Tibort előzte meg Varga Dávid így átvéve a 4. helyet. A 9. körben Suborits már Leitnert előzte a 8. helyért az utolsó helyről feljőve. Eközben előttük a 6. és 7. helyen kemény csatározások után Nagy László megvédte pozícióját Csőke Dezső ellen. Csőke ezután hibázott és elment mellette Leitner és az előző futam nyertese Szemenyei is. A következő körben Suborits már a 6. helyért előzött, Nagy Lászlót utasította maga mögé. 14. körben Suborits már Kis Tibort előzte az 5. helyen. A 15. körben Nagy Dávid megelőzte az addig 2. helyet tartó Mándity Istvánt. Ugyanebben a körben Leitner hibázott újra így a 7. helyről a 8.-ik helyre esett vissza. 20. körben Leitner újra hibázott ahol a verseny elején az első helyet elvesztette, ám most az előtte lévő Kis Tibort is vitte magával. Leitner maradt a 8. Kis Tibor pedig a 11. helyig esett vissza. A versenyt magabiztos vezetéssel Huszár Norbert nyerte, mögötte csapattársa Nagy Dávid végzett, míg mögötte Mándity István ért be a célba. 4. helyen Varga az 5. helyen pedig Suborits végzett aki az utolsó helyről küzdötte vissza magát a TOP 5-be.

Az második futam teljes végeredménye : A szerver ; B szerver

A következő versenyhelyszín az Egyesült Királyságba lesz, Oulton Parkba.

Íme a bajnoki állás