LOTUS SUMMER CUP: IRÁNY VALLELUNGA

Az ingyenes Assetto Corsa bajnokságunk a szezon utolsó előtti futamára készül. Csütörtök este az olasz Vallelunga versenypályáján folytatjuk.Két héttel a Spa-Franchoshamp után a Kunos Simulazioni házi pályáján, a Vallelungan folytatjuk. A versenypálya három létező variációban elérhető, a tavaszi Mazda MX5 márkakupában versenyzők már megismerhették a leghosszabb pályakombinációban. Csütörtök este a Classic, vagyis a közepes hosszúságú verzión tartunk kétszer 17 körös versenyt a népszerű Lotus Evora GTC-kkel.

PONTVERSENY ÁLLÁSA
Az élen továbbra is szoros a küzdelem Sipos Dániel (138), Bana Kornél (120) és Lengyel Dániel (108) között. Sipos az utolsó, spai futamokon kisebb előnyre tett szert köszönhetően, de újabb komoly versenytársak érkeztek. A spai második futam győztese, Malm Balázs (109) a surranópályán közelít, míg a szezon közben bekapcsoló Pénzes József (48) ugyan a bajnoki címért már nem, de futamgyőzelmekért még harcban lehet.

SZABÁLYVÁLTOZTATÁS
Visszajelzések alapján változtatunk az időmérős lebonyolításon. A vallelungai futamtól kezdve az időn belül megkezdett gyorsköröket az óra lejárta után is be lehet fejezni.

Versenynap időterv:
20:00 – 20:15 : Időmérő (Q) – korlátlan kör
20:15 – 20:35 : 1. Futam (R1) (17 kör)
20:40 – 21:00 : 2. Futam (R2) (17 kör) | Fordított rajtrács az R1 alapján