A domináns M1RA elvitte az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság bajnoki címeit Bucsi Attila és Pintér Zsombor révén

iRacing F4 mezőny az esőben

Történelmi zárófordulón van túl az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság, hiszen megrendezésre került az iRacing első esős versenye a Hungaroringen.

AM kategória – Pintér és Kovács végletekig kiélezett csatája

A Laguna Secai versenypálya adott otthont az AM kategória második, egyben zárófordulójának nyitófelvonásához, ahol Pintér Zsombor ismételten megmutatta, hogy nem lehet legyőzni őt az időmérőn. E dominancia nem csupán a kvalifikációt, hanem az első futamot is jellemezte, ahol magabiztosan uralta a mezőnyt. Azonban a sikerhez vezető utat legnagyobb bajnoki riválisa, Kovács Bence végig akadályokkal kövezte ki, aki mindössze 5 tized másodperccel maradt le a győzelemről. A dobogó harmadik fokára Abelovszky Péter állhatott fel.

Szijj Márk

A második futamnak is voltak izgalmas fordulatai, hiszen az első futam legjobb 14 versenyzője fordított sorrendben állhatott fel a rajtrácsra. Varga Bence hosszú ideig vezette a versenyt, ám internetprobléma hátráltatta, amit Szijj Márk kihasznált, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban. A dobogó másik két fokára Kovács Bence és Füredi Zoltán állhatott fel.

Szijj Márk

A szezonzáró futamok a festői Oulton Parkban kerültek megrendezésre, és mindenki számára az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon Pintér Zsombor vagy Kovács Bence emelheti-e magasba az Országos Bajnoki trófeát. Pintér két szenzációs futamot produkált, mindkét versenyt megnyerve bizonyította, hogy a kulcspillanatokban ő produkálta a legjobb teljesítményt. Kovács Bencének minden erőfeszítése ellenére kétszer is meg kellett elégednie a második hellyel, ami végül a bajnokságban is második helyet jelentett számára. Az első futamon Mihálszki Csaba, a másodikon pedig Varga Bence állhatott fel melléjük a dobogóra, bebizonyítva, hogy a versenyzők közötti versengés mindig szoros és kiszámíthatatlan.

Pintér Zsombor és Kovács Bence

PRO – Senki nem volt tökéletes, de Bucsi hungaroingi mestermunkája megszerezte neki a bajnoki címet

Az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság PRO kategóriájában – az AM-hez hasonlóan – Laguna Seca adott otthont a bajnoki döntő első felvonásának. A versenyzők már az időmérőn szoros küzdelmet vívtak, és Tóth Dávid zárt az élen, elhódítva a kulcsfontosságú extra 5 pontot, amely még izgalmassá tette a bajnokság végét.

Az F4 mezőny

Az események gyorsan kibontakoztak az 1. futamon, mivel a bajnoki címért harcoló két rivális, Simon Tamás és Bucsi Attila, már a második körben ütköztek, és sajnálatos módon Simon Tamásnak kellett búcsút mondania bajnoki reményeinek. Bucsi Attila azonban nem hagyta veszni esélyét, és visszaküzdötte magát a 6. helyre. Tóth Dávid magabiztos győzelmet aratott Pálla Balázs és Sinka Dániel előtt.

Simon Tamás és Bucsi Attila ütközése

A fordított rajtrácsos futamon Mihalidesz Máté csillogtatta meg megkérdőjelezhetetlen tehetségét, így ő is feliratkozott a PRO kategória győzteseinek táborába Bucsi Attila és Simon Tamás előtt. Tóth Dávid balszerencséjére balesetbe keveredett, és csak a 14. helyen ért célba, így még izgalmasabbá vált a bajnokság a két versenyző közötti pontkülönbség miatt.

Mihalidesz Máté

A MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság PRO osztályának mindent eldöntő versenyét a Hungaroring esős környezetében rendezték meg. A M1RA csapata rendkívüli teljesítményt nyújtott az időmérőn, hiszen Bucsi Attila, Nagy Dávid és Zsupanek Bence elfoglalták az első három helyet. A versenyen Bucsi Attila dominált, Tóth Dávid és Mihalidesz Máté pedig hatalmas csatát vívott a dobogóért. Végül Bucsi nyert, Tóth pedig „csak” a harmadik helyen végzett Mihalidesz mögött, aminek óriási implikációi voltak a bajnokság végén.

Bucsi Attila

Az utolsó futamon dőlt el minden, és talán a szezon eddigi legjobb versenyét láthatták a nézők. Tóth Dávid kihasználva a riválisok hibáit óriási felzárkózást bemutatva diadalmaskodott, de Bucsi Attila is hasonlóan fantasztikus hajrát mutatott be, és másodikként a célba érkezve megtartotta 2 pontos előnyét, és elhódította a MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság PRO kategóriájának bajnoki címét. A dobogó harmadik fokára Barna Martin állhatott fel.

Tóth Dávid

A végeredmény egyértelművé tette a M1RA dominanciáját mind az AM, mind a PRO kategóriában. Bucsi Attila teljesen megérdemelten hódította el a Pro kategória bajnoki címét, Pintér Zsombor pedig mindig tökéletesen vágott vissza akkor, amikor gödörbe került. Ennek ellenére az AM kategória második, és harmadik helyezettjének, Kovács Bencének, valamint Szijj Márknak, illetve a PRO kategória dobogósainak, Tóth Dávidnak és Sinka Dánielnek sem kell csüggedniük, hiszen elképesztően szoros küzdelemben csúsztak le a bajnoki címről, de megmutatták, hogy Magyarország legjobb szimulátorosai közé tartoznak.

MNASZ
HUNESZ
SIM Liga
PAZA Production