AC Lotus: Irány a monzai finálé!

Csütörtökön az olaszországi Monzában véget ér a nyári Lotus kupa. A gyári pályán két 11 körös futamot rendezünk, a szokásos R2-es fordítással. Gyári pálya, gyári autó, csak indítani kell a játékot és már kész is vagy!

A bajnokság leggyorsabb helyszíne következik, ahol a kör több, mint 75%-án padlógázt nyomsz. Az alacsony leszorító erő, nagy végsebesség és szélárnyékos ütközet helyszíne Olaszország, Monza. A pályán 1992 óta több nagy változtatást hajtottak végre a sikánokon. Az 1935-ben épített három híres sikán: a Prima Variante, a Variante della Roggia és a Variante Ascari. Ezek a kanyarok egészen az 1970-es évekig ki voltak iktatva a pályából. A versenypálya a rajta elérhető nagy átlagsebességek miatt igen veszélyesnek számít. Sok halálos baleset történt, mint az 1961-ben meghalt akkori világbajnokságot vezető Wolfgang Graf Berghe von Trips (aki mellett még 15 néző vesztette életét), vagy Rupert Hollaus és a posztumusz világbajnok Jochen Rindt 1970-ben.

PONTVERSENY ÁLLÁSA
A bajnokságot Barna Kornél vezeti 25 pont előnnyel Lengyel Dániel előtt. Sípos Dániel a vallelungai kihagyás miatt visszacsúszott a negyedik helyre, de ebből még egy harmadik hely minimum lehet, hiszen csak 3 pontra előzi meg őt a jelenleg bronz érmes Malm Balázs. A bajnoki címhez nekik már egy kis szerencsére is szükségük van, de az ezüstre még rámehetnek a srácok.

Versenynap időterv:
20:00 – 20:15 : Időmérő (Q) – korlátlan kör
20:15 – 20:35 : 1. Futam (R1) (17 kör)
20:40 – 21:00 : 2. Futam (R2) (17 kör) | Fordított rajtrács az R1 alapján

Várunk sok szeretettel mindenkit az utolsó futamon. Ne felejtsetek el >itt jelentkezni<, ez az egy amit kérünk!