Audi TT Cup: Bajnokavatás, statisztika, dráma

A múlt héten véget ért a VSR Raceroom Audi TT Cup 2017-es sorozata, amit a Team VRS támogatásával szerveztünk és bonyolítottunk le. A pénzdíjas sorozat 6 helyszínen, összesen 18 futamon át tartott és az utolsó körben dőlt csak el a bajnoki cím. 

Az összetett győzelemre a két legnagyobb esélyes Kesjár András és Nándori Márk volt. Márk a norisringi mesterhármasnak köszönhetően közel került Andráshoz és nagyon jó formában volt. Az első futamon Kesjár nem kérdezett, rajt-cél győzelmet aratott és megmutatta Márknak, hogy a norisringi hétvége csak egy tévedés volt. Erre Márk a második futamon reagált, és Andrást megelőzve megnyerte a futamot. Így tehát,a hockenheimi két verseny semmilyen pontbéli változást nem hozott, ugyan annyi volt a különbség kettőjük között, mint a forduló előtt. Az utolsó, harmadik futamon volt tehát a nagy kérdés, ki lesz a bajnok.

A két bajnokaspiráns balesetbe keveredett, először Kesjárt, majd Nándorit lökték ki, így a mezőny közepére estek vissza már az első körben. A válasz egyértelmű volt, az nyeri meg a bajnoki címet, aki a jobb helyre jön fel. Nándori Márk feljött a negyedik helyre a féltávnál és már a Mándity-Molnár páros után eredt ( Előbbi Kesjár, utóbbi Nándori csapattársa), amíg hátrébb csatázott a pozíciókért Kesjár. Molnár hibázott, elment mellette Mándity és Nándori és végül ebben a sorrendben is értek be. Nagy László futamgyőzelmével ért véget a sorozat, mögötte Mándity, Nándori, Molnár, Nagy Balázs és Kesjár érkezett be. Nándori Márknak 1 pozícióra lett volna szüksége, hogy mégdrámaibb legyen a bajnokság, hiszen akkor megnyerte volna. Kesjár András 18 futam után, ahol futamonként 130 pont szerezhető, megnyerte a bajnokságot 7 pont előnnyel! A díjátadóról később a Team VRS fog tájékoztatni mindenkit! Íme a bajnokság teljes végeredménye.

Íme egy kis statisztika a bajnokságról:
Győztesek száma: 8
Dobogósok száma: 14
Legtöbb dobogó zsinórban: 7 – Nándori Márk
Legtöbb győzelem zsinórban: 4 – Nándori Márk
Leggyorsabb kör: 8 külnböző pilóta futott leggyorasbb kört
Legtöbb leggyorsabb kör: 6 –  Nándori Márk
Mesterhármas: mind a három futamon győzelem: Nándori Márk – Norisring
Induló a bajnokságban: 37 fő
Legtöbb induló: Oschersleben 1. verseny – 31 fő
Legszorosabb befutó a győzelemért: Monza 1. verseny – 0.185 mp – Kesjár András & Tassi Attila
Legszorosabb befutó bármelyik pozícióért: Zandvoort 3. verseny – 0,011 mp vagyis 11 ezred – Kesjár András – Kenéz Sándor
Legnagyobb különbség az 1. és 2. között: Monza 3. Verseny – 8.093 mp – Molnár Dániel & Pinczés Ádám

Várunk mindenkit sok szeretettel a 2017-es WTCC bajnokságunkban. Erről bővebben itt tájékozódhattok.

Íme a bajnoki finálé Molnár Dániel szemszögéből. A felvételen a Mándity-Kesjár-Nándori triót folyamatosan hallhatjátok.

Köszönjük szépen a részvételt. Gratulálunk az indulóknak és köszönjük a támogatást a Team VRS-nek! A későbbi bajnokságaink érdekében kövessetek minket a Facebook oldalunkon!