Buchert domináns győzelmet aratott Phoenixen a VSR NASCAR bajnokságának második fordulóján

Buchert, Roós, Eke

Buchert Csabáról szólt a menjetekkorbe.hu NASCAR Series Powered by Odyssey második fordulója. Az oválos berkekből már jól ismert versenyző 71 kört vezetett a 90-ből.

Fantasztikus módon ismét népes volt a mezőny, hiszen 40 autó állt fel a képzeletbeli rajtrácsra Phoenixen. A pole-ból Lőrinczy Máté indulhatott, mellé pedig a már említett Buchert Csaba kvalifikálta magát. A második sort a wannaBEE SRT versenyzőpárosa, Eke Dávid és Roós András bérelte ki.

Lőrinczy nem kapta el jól rajtot, és rögtön visszaesett a negyedik helyre, Buchert pedig átvette a vezetést.

A verseny elején két kisebb incidens miatt be kellett lengetni a sárgát, azonban ezután gyönyörűen – és tisztán – rótta a köröket a mezőny, amely egy 22 körös zöld etapot eredményezett. Ekkor elhúzott a mezőnytől a Buchert, Roós, Eke hármas, akik szinte végig csatázták ezeket a köröket.

Pit kiállás Phoenixen

Mennyire kopik a gumi?

A 34. körben jött a sárga, és meg is kezdődött a taktikázás, hiszen miközben az élen álló trió kijött pitelni, addig jópáran kint maradtak – többek közt a két Máté, Lőrinczy és Mihalidesz.

Bucherték hármasa a 6., 7., 8. helyre jöttek vissza, és a zöld zászló meglengetése után azonnal hozzá is kezdtek a felzárkózáshoz.

A 66-ik körig többször is ki kellett jönnie a pace carnak (mely egyikénél Lőrinczy kijött friss abroncsokért), utána viszont ismételten jött egy hosszabb tiszta periódus, az élen pedig visszaállt a világ rendje, hiszen Buchert gyorsan magához ragadta ismét a spiccet – és Roós, valamint Eke is követte őt.

Mögöttük hatalmas csata alakult ki a 4. helyért Szilvási Patrick és a daytonai győztes, Leitner Norbert között, mely hosszú időn keresztül kiváló szórakozást nyújtott a PAZA Production YouTube és Twitch csatornáját néző közönségnek.

„A versenyen éreztem, hogy nem volt elég köröm a pályán és nagyon lassan mentem a körülöttem lévőkhöz képest főleg a restartoknál. A versenyen jókat csatáztam Stang Szabolccsal és Szilvási Patrickkal. Ezek segítettek felvenni a tempót, kitapasztalni mit lehet és mit nem, így a végére már sikerült az elsőkkel tartani a tempót de sajnos addigra már véget ért a verseny” – mondta Leitner Norbert.

Szilvási, Leitner

Buchert nem csak gyors volt, de jól is taktikázott

7 körrel a vége előtt aztán újabb döntést kellett hozniuk a versenyzőknek, hiszen a nap folyamán 8. alkalommal – és utoljára – a NASCAR versenybírói meglengették a sárga zászlót.

Míg Buchert és Roós kint maradt kopott gumikon, addig Eke a friss papucsokra szavazott. A 24-es autót vezető sofőr pechére nem jött ki vele együtt senki az élmezőnyből, így a győzelemre gyakorlatilag elveszített esélyét.

„A taktikába érzésem szerint sikerült beletalálnom. Volt pár csatám Csabival, de az egész versenyen egy picit gyorsabb volt nálam, úgyhogy az egyetlen esélyem az volt, hogy az újraindítások után megpróbálom azonnal megelőzni. Ez egyszer sem jött össze, úgyhogy le a kalappal és gratulálok neki a futamgyőzelemhez!” – nyilatkozta Roós a versenyt követően.

Buchert Csabát az újraindítás után már senki nem tudta megszorongatni, így ő nyerte meg a phoenixi 90 körös száguldást, a top10-be pedig még Roós András, Leitner Norbert, Szilvási Patrick, Stang Szabolcs, Mihalidesz Máté (aki egy (!!!) garnitúra gumival futotta le a versenyt), Végh Dávid, Sarkadi József, Csikasz Csaba és Barasits Marko fért be.

„Hihetetlenül büszke vagyok erre az eredményre. Az ország legjobb nascarosai itt vannak szinte kivétel nélkül, megnyerni úgy ezt a versenyt, hogy erőből…hihetetlen!” – emlékezett vissza győzelmére az érthetően boldog győztes, Buchert Csaba.

A verseny végére még maradt egy csattanó, ugyanis az utolsó körben óriási tömegbaleset alakult ki a mezőny közepén, melybe a képen látható Balazsin Bence is belekeveredett. Az eredmény? Az utóbbi szezonok egyik legnagyobb repülése.

Balazsin autója repül

Tabella
Nevezés
Discord

Következik Texas, ami Phoenix-szel ellentétben egy nagy tempójú, nagy dőlésszögű gyors pálya, így az esélyesek sorrendje ismét teljesen felborulhat. Ezt a versenyt a PAZA Production YOUTUBE, valamint TWITCH csatornáján lehet majd megtekinteni június 19-én, hétfőn, 8 órától.