Csütörtökön jön a végső forduló!

Komoly sikereket és eredményeket ért el Magyarország legkorszerűbb autós istállója, az Audi Sport Racing Academy felügyelete alatt működő, Keszthelyi Vivient foglalkoztató TeamVRS legutóbbi utánpótlás-programjával, a Virtual SimRacing segítségével életre hívott Audi TT Cup szimulátoros bajnokságban ugyanis számos fiatal tehetség bizonyíthatott.

A virtuális világ hat helyszínén, pályánként három futamból álló sorozat zárófelvonására csütörtökön kerül sor Hockenheim ringen, éppen ott, ahol nagyjából egy hónap múlva a Keszthelyi Vivien élőben, mindössze 16 évesen először képviselheti majd a magyar színeket.

A szervező Virtual SimRacing képviselői szerint ez egy óriási lehetőség volt azon magyar versenyzők számára, akik a lehető legvalóságosabb környezetben, színvonalas, egyforma teljesítményű autókkal szerették volna próbára tenni magukat úgy, hogy mindez nem jelentett számukra komolyabb anyagi megterhelést, ráadásul teljesítményükkel arányos iránymutatást kaphattak jövőjükkel kapcsolatban. Külön érdekesség, hogy Magyarországon egyedüli módon – beleértve az élő versenyeket is – pénzdíjakban is részesül az első három, így a szakmai elismerésen kívül, valódi téttel bírt az esemény, amelyet a következő szezonban is biztosan megrendeznek, ugyanis a TeamVRS és a Virtual SimRacing kétéves megállapodást kötött egymással.

A szervezők szerint viadal kiegyensúlyozottságát remekül mutatja, hogy eddig hét különböző győztes volt a versenyeken a bajnokságban, több kiemelkedő eredmény is született, Kesjár András például rendkívül kiegyensúlyozott volt végig, hiszen 15 futamból 11 alkalommal a dobogón végzett, míg Nándori Márk a legutóbbi fordulóban városi pályán mindhárom futamot megnyerte. Ugyan biztosat nem lehet mondani, hogy megállnák-e a helyüket a való életben, de több pilóta karrierje is egy-egy ilyen szimulátoros verseny után vette kezdetét a világban.

A mindössze 2015 óta működő Team VRS magyar szakemberei már jó ideje napi kapcsolatban állnak az Audi Sport képviselőivel, a csapat pedig egyedüli magyarként együttműködik az Audi Sport Racing Academyvel, ami a jövőt illetően meghatározó szerepet nyújthat a professzionális autósportot folytató pilóták számára. Ennek, és a Virtul SimRacinggel folytatott közös munkának köszönhetően a versenyzők hivatásszerűen megismerhetik a sportot a virtuális világon keresztül.

A TeamVRS tervei szerint a következő idényben még inkább betekintést nyerhetnek majd a pilóták egy professzionálisan felépített csapat működésébe, ezzel még inkább csökkenti majd a virtuális és a valós élet közti különbséget, azaz a versenyzők között egyre inkább a tehetség és a szakmai felkészültség dönt majd.

Team VRS