Drámai futamon nyert Pálla Balázs, egyik keze már az Odyssey F3 Series | Powered by VSR bajnoki trófeáján

Pálla Balázs zseniális versenyzéssel nyert COTA-n

A COTA-n rendezett időmérő edzésen – idén már harmadszor – Pálla Balázs bizonyult a leggyorsabbnak, mögüle pedig bajnoki riválisa, Tóth Dávid indulhatott. A harmadik helyet az előző fordulón domináló Simon Tamás szerezte meg.

A rajtnál ezúttal nem történt kalamajka, és Pálla, Tóth, Simon sorrendben el is tudott jönni a mezőny. Őket Mihalidesz Máté, Csikós Dominik és Nagy Ádám követte az első körökben.

Az első drámai esemény már a harmadik körben megtörtént, ugyanis Tóth megtalálta a COTA egyik híres nevezetes buckáját, autója megcsúszott, és ennek eredményeként visszacsúszott az ötödik helyre Csikós mögé.

Kicsit hátrébb Gályár Balázs, Varga Péter és Laza Balázs „szórakoztatta” a nézőket, aminek Varga itta meg a levét, hiszen mindkét versenyzővel ütközött, és hátraesett.

Tóth gyorsan visszaszerzett két pozíciót az elveszített háromból, ugyanis már a 4. kör elején elment Csikós mellett, majd egy körrel később Mihalideszt is megelőzte.

Mögöttük, a hatodik helyen a Nagy és Nagy show tartotta lázban a nagyérdeműt. Nagy Ádám szépen védekezett Nagy Leventével szemben, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen néhány körön belül utóbbi pilóta leszakadt előbbiről.

Az első helyen Pállát tisztes távolságból követte Simon, Tóth pedig szépen lassan kapaszkodott fel erre a kettősre.

COTA megtréfálta a versenyzőket

Az élmezőnyben az első – de közel sem az utolsó – megpördülés Roós András nevéhez fűződött, aki a hetedik helyért támadta az előbb említett Nagy Leventét, a két autó összeért, a wannaBEE SRT versenyzője pedig kicsúszott a pályáról.

Nagy Levente és Roós András
Nagy Levente és Roós András

Ez volt a kezdet, hiszen rögtön utána Eke Dávid, Nagy Levente és Csikós Dominik is hibázott, de nem sokkal később Mihalidesz Máté is megpördült a kiállása után.

Még a verseny felénél sem jártunk, amikor Tóth Dávid kijött a kötelező boxkiállására, mellette pedig a pályán elsuhant jópár versenyző, többek között Csikós és Péczeli, akik ádáz küzdelmet vívtak, melynek egy elég nagy ütközés lett a vége. Bár Csikós tovább tudott menni, Péczeli visszacsúszott Nagy Zsolt mögé a 8. helyre.

Péczeli azonban egy körrel később ismét főszereplő lett, és talán kijelenthető, hogy a szezon legdrámaibb szituációjában találta magát, hiszen a kiállása után zárkózó bajnoki éllovassal, Tóth Dáviddal ment össze, aminek következtében mindkét autó súlyosan megsérült, és ki kellett állniuk a futamból.

Péczeli Zoltán és Tóth Dávid ütközése
Péczeli Zoltán és Tóth Dávid ütközése

Az események azonban gyorsan pörögtek, hiszen Szabó László és Csikós Dominik is egymásra talált, azonban Csikós sem tudta elég hatékonyan felmelegíteni a gumijait, és ismét megpördült.

Közben Mihalidesz kiállása utáni hibájának köszönhetően Nagy Ádám megelőzte őt – ez a csata azért is volt fontos, mert a két küzdőfél a bajnoki harmadik helyért is nagy harcban áll. Sajnos ennek a csörtének is karambol lett a vége, hiszen a 3-as kanyarban Mihalidesz hátulról megkoccolta riválisa autóját, melynek következtében az eddig nem hibázó Nagy is megpördült.

Nagy Ádám és Mihalidesz Máté csatája
Nagy Ádám és Mihalidesz Máté csatája

A verseny utolsó jelentőségteljes bakiját Simon Tamástól láthattuk, aki az utolsók között állt ki a boxba, és vissza is jött Pálla Balázs elé, viszont a hideg abroncsokon nem tudta megtartani a pozícióját vele szemben, és a 9-es kanyarban meg is pördült.

Pálla Balázs egyik keze már a trófeán

Ezzel Pálla maradt az egyetlen versenyző, aki nem hibázott, és teljesen megérdemelten nyerte a COTA-n rendezett versenyt, és ezzel kulcsfontosságú lépést tett a bajnoki cím felé. A virtuális dobogóra Simon Tamás és Mihalidesz Máté állhatott fel még mellé.

Mögöttük Nagy Ádám végzett, akit Roós András, Szabó László, Csikós Dominik, Nagy Zsolt és Eke Dávid követett.

A bajnokságban Pálla Balázs 36 pontos előnyre tett szert annak köszönhetően, hogy Tóth Dávid nem szerzett pontot, ami azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban, ha a 11., vagy annál jobb helyen ér célba, akkor már bajnoki címet ünnepelhet függetlenül attól, hogy Tóth hol ér be.

Pálla Balázs a győztes
Pálla Balázs a győztes

A legélesebb küzdelem a harmadik helyért alakulhat ki az utolsó fordulóban, ugyanis a 3. helyezett Mihalidesz Mátét 8 pontra követi Nagy Ádám, aki mögött Simon Tamás és Roós András mindössze 10 pontra van lemaradva.

Tabella
Nevezés
Discord

Az Odyssey F3 Series | Powered by VSR utolsó fordulóját Imolában rendezik majd, ahol reméljük az ünnepi hangulat mellett egy nagyszerű versenyt is láthat majd a nagyérdemű. Ezt a futamot szokás szerint a PAZA Production YOUTUBE és TWITCH csatornáján lehet majd követni február 27-én, hétfőn.