Drámai versenyek Road Americán, Silverstone dönt majd a bajnoki cím sorsáról

Road America

Nehéz szavakban összefoglalni azt, amit Road Americán, az Odyssey TCR Series | Powered by VSR utolsó előtti, 5. fordulóján látott a PAZA Production YouTube és twitch csatornáján összegyűlt nagyérdemű közönség.

Mi mégis megpróbáljuk teljesíteni ezt a nehéz feladatot.

Már az időmérő edzés elképesztő izgalmakat hozott, ugyanis a pole pozícióért az egész évben kiélezett harcot folytató Pálla Balázs és Bucsi Attila küzdött meg. A kockás zászló meglengetésének pillanatában Bucsi Attila átszakította a célvonalat, azonban fantasztikus gyorsköre 6 ezred másodperccel elmaradt Pálla legjobbjától.

A második sort az Impulse Racing duója foglalta el, Nagy Szilárd, Leitner Norbert sorrendben. Az utolsó időmérőért járó bónuszpontot Sinka Dániel vitte el.

Road America szűk célegyenese megviccelte a versenyzőket a rajtnál

A verseny nagy része ennek az 5-ös fogatnak a vonatozásáról szólt, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen már a rajtnál becsapott a menykő.

A mezőny közepéről induló Péczeli Zoltán és Pinczés Ádám ütközött, utóbbi keresztbe forduló autójába pedig a fél mezőny beleszállt. Nem kevesebb, mint 10 autó belekeveredett a balesetbe.

Az élen sokáig nem történt változás, azonban Pálla Balázs hibáját kihasználva Bucsi Attila megelőzte őt, viszont nem sokra ment ezzel, hisz néhány körrel később ő is rontott, és riválisa vissza is vette tőle az első helyet.

Az utolsó előtti körben újabb hajmeresztő pillanatokat éltek át a versenyzők – és a nézők -, amikor Tóth Attila megpördült a pálya hátsó részén, az őt lekörözni próbáló Pálláék pedig óriási reflexek segítségével tudták csak őt kikerülni.

Bár Bucsi próbálkozott, nem tudta megelőzni Pállát, és a célvonalnál mindössze 85 ezred másodperc választotta el a két versenyzőt egymástól. Hozzá kell tenni, hogy az 5. helyen célba érő Sinka Dániel is csak 7 tizedre volt a győztestől. Az említett hármas közé Nagy Szilárd és Leitner Norbert ékelődött be a 3. és 4. helyen.

Hatodik helyre a csendes versenyt futó Roós András érkezett be, akit Mihalidesz Máté, Barna Martin, Csikós Dominik, Viski Róbert, Méry Ambrus, Nagy Ádám, Győrik Bence és Nagy Levente követett.

Ez tehát azt eredményezte, hogy a fordított rajtrácsnak köszönhetően Nagy Levente várhatta a legkedvezőbb pozícióból a második versenyt.

A balesetek ezúttal az élmenőket sem kerülték el

A rajtot ezúttal jól kapta el a mezőny, baleset nem történt – leszámítva Méry Ambrus és Csikós Dominik koccanását az első kanyarban.

A célegyenesre fordulva ismét Csikós volt a főszerepben, amikor előzés közben nem hagyott helyet Győriknek, Leitner pedig Győrik autója láttán elrántotta a kormányt. A végeredmény? A Leitner mellett érkező Sinka Dániel Elantrája keresztbe állt és összeütközött wannaBEE SRT-s csapattársával, Győrik Bencével, így mind a kettejüknek be kellett fejezni a futamot.

A balesetben Bucsi Attila autója is megsérült, majd néhány méterrel később vétlenből vétkessé változott a M1RA pilótája, amikor kiütötte Nagy Szilárdot a versenyből egy elrontott féktáv után.

Ennek köszönhetően újra öt versenyző lépett meg a mezőny elején – Nagy Levente, Barna Martin, Viski Róbert, Mihalidesz Máté és Nagy Ádám -, azonban mögöttük robogva érkezett Roós, Pálla, Leitner és Bucsi négyese.

Roós már éppen Nagy Ádámot készült támadni, amikor az első helyen összecsattant Nagy Levente és Barna Martin. Barna autója totálkárosra tört, a visszapattanó M1RA Elantra pedig újabb három wannaBEE SRT autót szedett ki. Viskinek azonnal ki kellett állnia, míg Pálla és Roós törött autójukkal bicegtek tovább.

Az incidenseket Mihalidesz Máté, Bucsi Attila és Leitner Norbert használta ki a legjobban. Mihalidesz átvette a vezetést, miközben Bucsi és Leitner Nagy Ádámot kezdte el ostromolni a harmadik helyért.

Leitner nem fog szívesen visszaemlékezni a Road Americai fordulóra

Road America azonban tartogatott még egy kegyetlen csavart az utolsó körben is. Titz István figyelmetlenül, az élmezőny elé tért vissza a boxutcából a pályára, a Nagy Ádám takarásában érkező Leitner Norbert pedig nem tudta elkerülni Titz autóját. Mindkét gép csúnyán összetört, Leitner pedig egy biztosnak tűnő top5-ös helyezést bukott el.

Mihalidesz végül magabiztosan nyert Nagy Levente előtt, Nagy Ádám pedig vissza tudta verni Bucsi Attila támadásait a dobogó legalsó fokáért. A top10-be még Bucsi Attila, Roós András, Pálla Balázs, Pinczés Ádám, Csikós Dominik, Budás Péter és Eke Dávid fért be.

Következik az Odyssey TCR Series | Powered by VSR utolsó fordulója, Silverstone-ból, ahol – büntetéseik miatt – Leitner Norbert és Bucsi Attila is a boxból kell, hogy rajtoljon majd, így a bajnoki cím sorsa valószínűleg azon fog múlni, hogy ki tudja magát jobban átrágni a mezőnyön.

Éppen ezért mindenképp érdemes lesz megnézni a versenyeket a PAZA Production YOUTUBE, valamint TWITCH csatornáján, május 22-én, hétfőn este 19:15-től.