Félidőben készült interjú BTCC jelenlegi dobogósaival

A nyolc fordulóból már négy lement a Race07-es BTCC bajnokságban. Félidőben készítettünk egy kis interjút a jelenlegi dobogósokkal.  

jthomp1
Jelenlegi éllovas : Molnár Dániel

A bajnokság első 3 helyezettje között nagyon kiélezett a csata. Milyennek látod az esélyeidet?
MD : Az elmúlt években Máté mindig több pontot szerzett mint én, Dávidkával pedig oda vissza játék van. Alapvetően jónak látom most az esélyeimet, mert érzem az autót, tudok jó eredményt hozni, csak még nem 100%-osan állt össze a dolog. Nem biztos,hogy rajtunk fog múlni a sikerünk…

A Hondák egyelőre uralják a bajnokságot. Szerinted folytatódhat ez a dominancia a továbbiakban is?
Úgy gondolom,hogy a Honda előny megmarad, ugyanis szerintem a leggyorsabb pilóták egy része, itt van. Nem mindenki,de a nagy része itt van. A kérdés inkább az,hogy a két Hondás csapat között meglesz-e ez a szoros dolog. A csapaton belüli dolgoktól nem félek,mert Dávidka jó pár éve a csapattársam és amikor dobogóért mentünk az utolsó futamon, akkor is segítettük egymást az elejétől a végéig. Együtt kezdjük,együtt fejezzük be.

Vezeted féltávnál a bajnokságot. Számítottál erre?
Ritkán kezdek mostanában jól bajnokságot, szóval nem. Általában a közepén vagyok jó,de most például ezt nem érzem. Akármennyire is hozom a dobogókat,sokat hagyok benne. Nem hozom azokat az eredményeket, amiket érzek magamban. 

Örülnél egy kiélezett bajnoki végjátéknak? Vagy szeretnéd hamarabb lezárni a bajnoki címért folytatott harcot.
Mint bajnok esélyes pilóta,nem biztos,hogy örülnék. Mint autóversenyző,örülnék neki. Mivel van futam eldobás,ezért ez nem fog eldőlni hamarabb. Lehet az utolsó futam után közvetlen sem. Annyira szoros a meccs,hogy ha az utolsó futamon valaki hibázott, akkor a Bírói Testület döntései lehet befolyásolni fogják a végeredményt. 

Jelenlegi második : Nagy Dávid
Jelenlegi második : Nagy Dávid

 


Régóta mész S2000-es autókkal. Miben tér el ez tőlük? Élvezetesebb ezzel csatázni?
ND : A legnagyobb különbség szerintem tapadásban van. Néha már már GT autó érzése van, a nagy leszorítóerőnek köszönhetően. Emiatt szerintem élvezetesebb is kicsit őket vezetni. Valamint úgy érzem könnyebb a határon vezetni ezeket az autókat egy kicsit, így a csaták is élvezetesebbek.

Hogy értékelnéd féltávnál a teljesítményed?
Úgy érzem vétettem pár hibát, valamint voltak balszerencséim is. Ezekkel együtt 1 pont hátránnyal 2. vagyok a bajnokságban úgy hogy nem panaszkodhatok.

Lesz forduló eldobás. Ez kedvezhet neked,vagy jobb esélyed lenne,ha minden pontot megtarthatsz.
Ezt ilyenkor még nagyon nehéz megmondani. Bármikor közbe jöhet valami, akár az utolsó fordulóban is. Ez csak a legvégén fog kiderülni, hogy előnyt jelent-e nekem vagy hátrányt.

Dráma lesz szerinted a finálé?
Úgy néz ki nagyon jó esély van erre. Szép lenne egy drámai bajnoksággal búcsúztatni a Race 07-et.

Harmadik helyezett : Szűcs Máté
Harmadik helyezett : Szűcs Máté

Hogy tetszik a Super Touring? Inkább S2000?
SzM : Túraautók szempontjából egyáltalán nem vagyok válogatós típus, mindet szeretem. Eleinte kicsit furcsa volt ezeknek az autóknak a mozgása, de hamar bele rázódtam, így most már talán mondhatom, hogy rutinból megvan az autó beállítása is.

Az eddigi teljesítményeddel meg vagy elégedve?
Egyáltalán nem. A bajnokságok elején egyiket sem veszem véresen komolyan, lesz ami lesz. Nos az első futam így is sikerült, nem volt túl eredményes. Aztán ahogy ráéreztem az autóra, jöttek a jobb eredmények is. Sajnos az utóbbi két fordulón két buta hibát is vétettem, ami megpecsételte az első futamjaimat. Talán ez a két hiba az ami miatt jelenleg nem vagyok az élen a tabellán.

Jól jön neked majd a futam eldobás?
Ezt nem tudom megmondani még. Talán az utolsó 2 forduló előtt már tisztábban láthatom, hogy ez előny-e számomra, avagy sem. Lehet, hogy lesz olyan forduló, amin nem fogok tudni részt venni, így akkor biztosan jól jön.

Mit vársz, mi lesz a végeredmény. Lesz dráma az eldobás miatt?
Fogalmam sincs mi lesz. Remélem én örülök majd a végén, de nagyon nem lesz könnyű dolgom. Dávid tudvalevő, hogy nagyon gyors, Danit pedig valahogyan rendre gyorsabbnak érzem mindannyiunknál. Remélem hamarosan Laci is stabilabban jobb pozíciókban tud majd végezni, így együtt törhetünk borsot Daniék orra alá, aztán az is lehet, hogy a végén Ő visz mindent. Mindenképpen élvezetes meccs lesz ez négyünk között.