HTCC : Bathurst és Fuji

htcc

Irány kelet! Az egyik leghíresebb, ha nem a leghíresebb ausztráliai pályán került megrendezésre a VSR HTCC 6. fordulója, míg japánban a legendás Fuji speedway fogadta vendégül a mezőnyt!

Az időmérőn Báldi Gergő diadalmaskodott a hondás Dudás Bence és a RaceCenter csapat tagja, Toldi Balázs előtt.
A futamon Báldi és Toldi fordult elsőnek el. Mögöttük a hatalmas kavarodást Sass Norbert tudta kihasználni a legjobban, aki megszerezte élete első GP kategóriás dobogóját és ezzel az eredménnyel a TC kategóriát is Ő nyerte meg az első futamon. Varga Péter negyedik helyre jött fel, amivel közeledett a pontversenyben Nagy Dávidhoz, aki az utolsó pillanatba szerezte meg a nyolcadik helyet, ami első helyet jelent a második futamon.

Második futamon az élről a Formula.hu csapat tagja, Nagy Dávid indult. Mellőle Juhász Csaba, míg a harmadik helyről a szintén Formula.hu-s Molnár Dániel rajtolt. A két Leon TDi pilóta jól kapta el a rajtot és az élen fejezték be a kört. A harmadik helyért Toldi Balázs és Báldi Gergő megkezdte az ütközetet. Báldi győztesen kikerülve a párbajból megkezdte az élen álló dízelek megfogását.  A pálya „hegyi” szakaszán tehetetlen volt a BMW-vel. A Seatok állva hagyták. A lenti gyors szakaszon azonban ledolgozta a hátrányát, megelőzni viszont nem sikerült Őket. Először Nagy, majd Molnár hibázott, amit könyörtelenül kihasznált és meg is tudott lógni tőlük. Toldi Balázs megelőzte Nagyot, majd Molnár után eredt. Idő már nem volt támadni így az első futam után ismét dobogóra állhatott. Báldi ismét nyert, Molnár Spa után újra dobogón ünnepelt egy második helyet, míg a harmadik Toldi Balázs lett. A bajnokságban a 2. helyen álló Formula.hu-s Nagy Dávid lett a negyedik, ezzel tovább növelve előnyét. Az ötödik helyen az egyéni 3. helyen álló Varga Péter végzett. A TC kategória győztese Juhász Csaba lett.

Fujiban egy régebbi, az 1993-as F1-es nyomvonalon küzdöttek meg a pilóták. Az időmérő Varga Péterneknek és Toldi Balázsnak sikerült a legjobban, hiszen az első sorból várhatták a futamot. A bajnoki éllovas Báldi nem vett részt az időmérőn, mivel a futam előtti alvás kicsit elhúzódott és a véletlennek köszönhető csak, hogy felkelt időben.

A futamon Varga Péter – Toldi Balázs páros simán eljött az első helyen köszönhetően a BMW jó rajtolási képességeinek. Toldi hibája után Molnár lépett előre a második helyre és kezdte szorongatni Vargát. Tizedek ide oda repkedtek a versenyzők között, de érdemi változás nem történt. Báldi Gergő egy hibátlan versenyzéssel egészen a harmadik helyig jött előre a futamon. Juhász Csaba nyerte a TC kategóriát.

A második futamra megfordult az első nyolc. A BMW-vel remekül rajtoló Báldi Gergő – Varga Péter duó rajtolt a legjobban és már az első kanyarban Ők fordultak el elsőként. A feladatuk utána itt már csak az összedolgozás volt, és hogy meglógjanak a többiektől, ami remekül sikerült is. Mögöttük hatalmas csata alakult ki a harmadik helyért. A Formula.hu csapat két tagja Molnár Dániel és Nagy Dávid körökön át harcolt a harmadik helyért. Mögöttük Toldi Balázs várta a megfelelő alkalmat hogy megelőzze a két dízel Seatot. Nagy végül megtartotta a harmadik helyet Molnár előtt, akit Toldi nem tudott a végén már megelőzni. A legjobb TC pilóta Sályi Gergő lett!

Már csak három forduló van hátra a bajnokságból! A két amerikai helyszín után a Hungaroring lesz a szezonzáró helyszíne! Hamarosan jövünk a részletekkel!