HTCC Extreme : A1 Ring

extreme

Az utolsó előtti fordulójához érkezett a HTCC Extreme bajnoksága! Ezúttal a szomszédban lévő Red Bull Ring / A1 Ring volt a helyszín

Az időmérő rendkíivűl szoros lett, ami várható is volt ugyan, de talán ennyire nem. Íme, a Q2:
Nagy Dániel : 1:21.775
Csuti Zoltán : 1:21.822
Szűcs Máté : 1:21.917
Leitner Norbert : 1:21.956
Molnár Dániel : 1:21.998

A rajtot Szűcs Máté,Báldi Gergő és Csuti Zoltán kapta el a legjobban. Megelőzve Nagy Danit akit Leitner és Molnár követett. Az utolsó kanyar trükkös volt. Nagy Dani és Báldi Gergő is hibázott ott. Nagy Dani a 3. körben hibázott így a 17. helyig esett vissza és a futam neki onnantól a felzárkózásról szólt és arról, hogy a legjobb 8 közé bekerüljön, ami első sorokat jelent a második futamon. Báldi a futam felénél követte el a hibát, ami kevesebb bukott pozíciót jelentett köszönhetően az elnyúlásnak. Ő a hatodik helyre esett vissza majd egy ugyan olyan hibát vétve később kiesett. Az élen Csuti és Szűcs Máté hatalmasat csatázott. Szűcs próbálta megelőzni Csuti Zoltánt, aki nagyon jól védekezett körökön át. Végül Szűcs el tudott menni és egy több mint 1 másodperces előnyt kialakítani, ami elég volt ahhoz, hogy a szélárnyék ne húzza vissza Csutit és Leitner is megérkezzen rá. Leitner végül nem tudta megelőzni és Szűcs – Csuti – Leitner sorrendben haladtak át a célvonalon.

A második futamot a legjobban a Dániel nevű emberek kezdték. Nagy és Molnár ugyanis a kör végén az első két helyen volt és kezdtek ellógni az üldözőktől. Molnár a szélárnyék miatt ott tudott maradni Nagy mögött és támadta is. Mire felért mögéjük a Csuti-Szűcs-Leitner hármas már egy akkora előnnyel rendelkeztek, amit okosan be is lehetett volna osztani. Végül nem így történt. Molnár az egyik féktávnál a bal hátsó kerekével megcsípte a füvet, ami bizonyára mindenki számára egyértelmű, hogy mit jelent. Az autó hátulja kitört és keresztbe csúszva, Nagy Danit éppen eltalálva a kavicsba kötöttek ki. A Csuti-Szűcs-Leitner trió átvette így a vezetést. Szűcs Máté az utolsó körben végül megelőzte és tovább növelte a bajnokságban az előnyét!

A következő forduló a spanyolországi Valencia lesz, ami a Moto GP-hez hasonlóan a bajnokság utolsó futama lesz!