HTCC Extreme : Lausitzring

extreme

A triovál pálya belső felén kialakított road nyomvonalon a DTM már évek óta megy. Ezúttal a VSR Extreme mezőnyén volt a sor.

Az időmérő első fele nem hozott meglepetést és a szokásos emberek jutottak be. A Q2 azonban mindenkit meglepett. Ilyen esős körülmények között a Formula 1 mezőnye el sem rajtolna, vagy ha igen akkor a biztonsági autó mögött. Az esőgumival is rengeteg felúszás volt. Ezekhez a körülményekhez Báldi Gergő alkalmazkodott a legjobban megelőzve Toldi Balázst és Szűcs Mátét.

A futamra eljött 2013-as Suzuki bajnok, Nagy Dani is és az első kör után már az ötödik helyen láthatta Őt a közönség. Force feedback gondokkal küszködő Toldi Balázs szép lassan vissza csúszott a mezőny közepébe, így Dani megtartva pozícióját, az ötödik helyen fejezte be az első Extreme futamát. Báldi Gergő magabiztosan nyerte meg a futamot, míg mögötte dúlt végig a harc. Leitner Norbert az utolsó körben tudta csak megelőzni Szűcs Mátét.

A futam élőben volt megtekinthető. TV partnerünk beteget jelentett, így Viski Gábor pár órával a rajt előtt összerakta a technikát és egyedül nekivágott a közvetítésnek. A technikai gondokért elnézést kérünk.

A második futamon ismét megfordult az első nyolc helyezett. A Szűcs – Leitner duó nagyon szépen átrágta magát a mezőny első felén és a végén köztük dőlt el. Leitnernek ezúttal nem sikerült megelőzni Mátét. Nagy Dávid és Báldi Gergő egy balesetbe keveredett egy lekörözött miatt így vissza estek. Dávid autója súlyosan meg is sérült, míg Gergő még tudott csatázni a harmadik helyért Molnárral. Gergő megtartotta a harmadik helyet, Molnár Dániel lett a negyedik és Kiss Ákos az ötödik. Második Extreme futamát teljesítő Nagy Dani ezúttal a hatodik helyen ért be. Szép kezdés!

A következő verseny a németországi hockenheimi futam lesz! Ezúttal egy 50 perces futam lesz ahol a pilóták ki fognak állni a boxba tankolni és kereket cserélni. Cserébe dupla pontokat kapnak!