HTCC : Hungaroring – Finálé

htcc

Elérkezett az utolsó forduló is a VSR által szervezett Hungarian Touringcar Championship számára. A helyszín a magyarországi Hungaroring volt!

A futam előtt a bajnoki harc szoros volt. A Formula.hu csapat tagja Molnár Dániel volt a második helyen, míg mögötte csupán 5 ponttal a szintén Formula.hu csapatos Nagy Dávid volt. Mögöttük a negyedik helyen Varga Péter csak 30 ponttal volt lemaradva, ami nem mondható soknak, annak fényében, hogy 200 pont szerezhető egy versenyhétvégén.

Az időmérőn a bajnokságot már a korábbi futamon megnyerő Báldi Gergő lett. Második helyen Nagy Dani végzett. A hármas fogat a bajnoki sorrendben az ötödik-hatodik-hetedik helyről rajtolhatott.

A futam mindenféle nagyobb baleset nélkül kezdődött. Varga Péter a BMW rajtolásának köszönhetően megelőzte a dízeleket. Az első kör végét Báldi – Szűcs – Varga – Molnár – Toldi sorrend zárta. Báldit nem tudta támadni Szűcs, míg a harmadik helyen Varga és Molnár egy nagyon szép csatát vívott. Egyik szektorban a BMW, másik szektorban a TDi volt a gyorsabb, ezért komoly támadási pozíció nagyon ritkán alakult ki. Mögöttük Dudás Bence és a bajnokság harmadik helyén álló Nagy Dávid közeledett rájuk. Az utolsó kör megkezdésekor már úgy tűnt, hogy Varga Péter behozza a harmadik helyen, de a síkánban hibázott, amit Molnár azonnal kihasznált és átvette a dobogó alsó fokát. Varga már nem tudta visszaelőzni így a negyedik helyen futott be, amivel tovább nőtt a hátránya. A futamot Báldi Gergő magabiztosan megnyerte, míg a TC kategóriában ismét Nagy László nyert, amivel bebiztosította az első helyét és megnyerte a TC kategóriát!

A második futamon az első 8 helyezett megfordult. A rajt mindenféle kakaskodás nélkül megtörtént és egészen az első kanyarig nem történt semmi galiba. Varga a BMW-vel elől volt, Molnár és Nagy pedig a top10-ben, amivel megtartották előnyüket. Az első kanyarban ezután Molnárt kiütötték és a 20. helyig repült vissza. A futama így arról szólt, hogy a valahogyan egyben maradt olajkályhával előre jöjjön, amennyit csak tud és Nagy Dávid ne előzze meg a pontversenyben. Nagy Dávidot is utolérte a vég. Az első szektorban panaszkodott, hogy elment az erő az autóból és a sikánban félre is állt. A pedálra gondolt mindenki, de annak semmi baja nem volt. Ekkor feltűnt, hogy egy kábel kihúzódott a kormányból és nem érzékelte a rendszer a pedálokat. Egy olyan hiba jött elő a legrosszabbkor, amit a jelenlévők még életükben nem hallottak. Mire Dávid újra üzembe helyezte a technikát, már a 23. helyen találta magát, amivel egy gyors telefonos számolást követően rájött mindenki, hogy Vargának csak be kell gurulni és megelőzi Őt. Ekkor a fiúk egy gyors számolást tettek és kiderült, hogy ha Varga nem nyeri meg a futamot, akkor nincs meg az év végi ezüst. Egy másodperccel később Toldi hibázott és Varga átvette a vezetést, amivel megnyerte az utolsó HTCC futamot és egy huszárvágással a dízeleket átugorva második lett a bajnokságban csapattársa mögött. A harmadik helyet a kábelese incidens miatt Molnár megszerezte és 4 év után újra bronzérmes lett a varrógéppel egy HTCC bajnokságban. Nagy László nyerte a TC kategória utolsó futamát is!
A csapatbajnokságot a Varga-Báldi duó nyerte megelőzve a Formula.hu csapatot képviselő Molnár Nagy párost.  A harmadik helyen WEBaffACTIVE BMW Team csapat szerezte, meg aki szintén az utolsó futamon ugrottak fel a dobogóra.

A „TC” bajnok Nagy László lett, Mándity István és Sass Norbert előtt!

Búcsúként íme Toldi Balázs utolsó HTCC futama a szobaboard-ból!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Találkozunk az ETCC bajnokságban, ahol a bajnok egy 1 órás RCM Suzuki tesztet nyer, míg a dobogósok az osztrák hétvégén élvezik a George Racing Team vendégszeretetét. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy mi történik a VSR ETCC bajnokságában nincs más dolgod, mint nyomon követni a VSR napjait!