Így telt februrár!

Új cikkekkel jelentkezünk a bajnokságaink alatt, ahol pár mondatban beszámolunk a februári futamainkról. 

Februárban folytatódott a Formula Series és az Audi TT Cup. A formula mezőnye először Zandvoort-ba, majd Bathurt-re látogatott el. A TT Cup mezőnye maradt még teljesen Európában, először a belgiumi Spa, aztán a hollandiai Zandvoort következett.

Zandvoortban Tóth Dávid egy első és egy második helyet szerzett, amit a Belgiumi duplázáshoz hozzáadva már szép előnyt jelent. Ezt Bathurstben megkoronázta még egy győzelemmel és egy top 10-es eredménnyel. Az üldözők körbeverést csináltak, így Dávid még jobban el tudott nyúlni az első ausztráliai hétvége után. Zandvoortban a dobogóra Bana Kornél (R1, 2. hely), Dencs Attila (R2, 2. hely) valamint Nyilas László (R1, 3. hely) és Katona Richárd (R2, 3. hely) állhatott fel. Dávid két hollandiai dobogójára az üldözők 1 dobogóval és egy top10-es eredménnyel tudtak válaszolni.

Ausztráliában sem változott sokat a helyzet. Dávid győzelmére Kornél tudott válaszolni egy második futamos sikerrel és a hétvégén ugyan annyi pontot gyűjtött, mint Tóth. Melléjük a dobogóra Dencs Attila állhatott fel két 2. hellyel, valamitn Nagy Balázs (R1, 3. hely) és Katona Richárd (R2, 3. hely). Dávid előnye már most több, mint 200 pont, ami akár egy nullás futamot is megengedhet, de az eddigi teljesítmény alapján erre kicsi az esély.

A TT Cup bajnokságban Morvai Norbert és Tóth Dávid egy első és egy haramdik hellyel ünnepelte a belgiumi hétvégét, melléjük Bana Kornél és Barna Martin állhatott fel.Kornél hátránya így már jelentős, jelen állás szerint az élen folyó csatában Morvai Norbert és Tóth Dávid fog részt venni.

Hollandiába érkezvén a zandvoorti aszfaltcsíkon Bana Kornél egy első fuutamos győzelemmel kezdett, amit egy második futamos 4. hely folytatott, ezzel szépen faragott a hátrányán. A listavezető Morvai Norbert két 2., Tóth Dávid két 3. helyet szerzett. A második futamokon a fordított rajtrácsot jól kihasználó Dencs Attila nyerte meg, aki az elsőn is a 4. helyen ért be, így neki is kellően jutott a középmezőny nyújtotta darálóból.

Márciusban a mezőny több legendás helyszínre is ellátogat, névszerint: Barbagallo, Interlagos, Bathurst. Tartsatok velünk!