Lassan fináléhoz érkezik a tavaszi DiRT Rally bajnokságunk!

focikk_dirt4

Lezajlott a VSR DiRT Rally tavaszi bajnokságának a harmadik és negyedik fordulója is! Két nagyon kemény versenyen vannak túl a pilóták!

A harmadik forduló a görögországi Acropolis Rally volt. Az első két futamot nyerő és abszolútban magabiztosan vezető Retkes Péter nem indult a futamon. Az M-Sport nem készült el időben a Forddal, így Petiék nem tudták átvenni a rajtig. Ő most aktiválta a legrosszabb eredmény eldobást. Nyílt maradt hát a harc a győzelemért. A legjobban erre Glück Attila reagált,de nem sokon múlt, hogy Szőcs Attila megverje. A lefutott 12 szakasz után, a célban csupán 2 másodperc döntött. 49 és fél perc padlógáz után végül alul maradt Szőcs. Folytatódott tehát a Fiesták uralma és zsinórban harmadik alkalommal nyertek a Fordok.

A Rally Finland viszont egészen más tészta. Hatalmas átlagsebesség, több tíz méteres ugratások. Valaki az útra érkezik,valaki a fák közé. A rally nehézségét mutatja,hogy most nagyon sok kiesőnk volt. Nem volt elég idő megszerelni a motort és hűtőt, ami teljesen tönkre ment a földet érésekben. Talán kisebb meglepetésre, de egy Mini Cooper vetett véget a Fiesta ámokfutásnak. Egészen pontosan a Görögországban harmadik helyet szerző Kállay Dániel volt megállíthatatlan. Közel fél perces előnyel előzte meg Szőcs Attilát. A görög győztes, ezúttal harmadik lett. Retkes Peti visszatérése a top5-re nem volt elég, “csupán” csak a hatodik helyre tudott bejönni.

És hogy mit jelentenek ezek a váratlan nem indulások és győzelmek? Nagyon szoros lett a bajnokság! Ha jelenleg nézzük a legrosszabb eredmény eldobása után az állást, akkor csupán 4 pontra van az első három pilóta egymástól. Egészen pontosan : Glück : 127 pont / Szőcs 126 pont / Retkes 123 pont!

A német rally nem biztos,hogy tovább egyszerűsíti a képletet. Sőt,talán még szorosabb lehet a pontverseny!

Íme a teljes bajnoki állás,egyelőre levonások nélkül!

A héten zajlik a Rally Deutschland! Íme az infók!