Monzában rajtol az Audi TT Cup!

Csütörtökön elrajtol az a Magyarországon egyedülálló szimulátoros versenysorozat, amelynek partnere Keszthelyi Vivien és csapata, a TeamVRS. A hat fordulóból álló versengés végén az első három helyezett pénzdíjban, illetve egyéb elismerésben részesül.

A Virtual SimRacing által szervezett Audi TT Kupára több mint negyvenen neveztek, a mezőnyben van 12 éves tehetség, de többszörös szimulátoros bajnok is. A “valódi” versenyzők világából is többen beneveztek a sorozatba, ilyen  például a tavalyi évben TCR dobogót is szerző Tassi Attila, valamint Báldi Gergő, aki 2015-ben egy szimulátoros tehetségkutató alkalmával került be az akkori RCM Cupba, tavaly pedig megnyerte az új néven futó Hankook Racer Cup bajnokságot.

A futamokra – akárcsak az “életben” – kéthetente kerül sor, kvalifikálni a nagydíjak közötti időben autózott leggyorsabb körökkel lehet. A sorozat a legendás monzai pályán kezdődik, majd Oschersleben (február 9.), Zandvoort (február 23.), Brands Hatch Indy (március 9.), Norisring (március 23.) és végül Hockenheim (április 6. következik).

A versenyzők hasonló autóval vágnak neki majd a sorozatnak, mint amilyennel Keszthelyi Vivien tavaly a CEZ futamain országos bajnoki címet nyert, s amellyel idén a tervek szerint a Audi TT Cupban indul majd. Tudniillik a 16 éves tehetség rendkívül közel áll ahhoz, hogy bekerüljön a világ egyik legkiélezettebb küzdelemsorozatába. A pénzdíjak mellett az első három helyezett Vivien jóvoltából szintén az egyik támogatójától, a Hankooktól is kap egy-egy egyedi hímzett, a sorozatban is használt limitált V-logóval ellátott sapkákat. Az egyéni, továbbá a csapatdobogósok kupával és éremmel is gazdagodnak majd.

> Futam jelentkezés és információk <

> Bajnokság jelentkezés és információk <