Negyedik verseny, negyedik győztes! Lőrinczy Máté a menjetekkorbe.hu NASCAR bajnokságának legújabb nyertese!

Lőrinczy Máté

Michiganbe érkezett a menjetekkorbe.hu NASCAR Series, ahol a bajnokság negyedik fordulóját rendezték, s melyet Lőrinczy Máté nyert meg.

Az időmérőn sorozatban másodszor Roós András szerezte meg a pole-t, megelőzve a szintén fantasztikus tempót mutató Mihalidesz Mátét.

Nem is kellett sok ahhoz, hogy Mihalidesz kamatoztassa gyors tempóját, és a második körben már át is vette a vezetést Roóstól.

Mihalidesz Máté

A 6. helyért óriási csata dúlt, melynek a főszereplői Viski Gábor, Méry Ambrus és Szilvási Patrik voltak. Mindhárom versenyző győzelmi szándékkal érkezett a 2 mérföldes pályára.

Azonban az előttük lévő trió is hasonló szándékokkal látogatott el Michiganbe. A második helyért már a Rudas István, Lőrinczy Máté, Buchert Csaba hármas támadta a közepes tempót diktáló Roóst.

Eltérő stratégiák a mezőnyben

Miközben Mihalidesz közel másfél másodperces előnyt autózott ki, addig megtörtént a nap első drámai eseménye. Buchert és Rudas akadtak össze, mely ütközésnek a levét utóbbi itta meg. Kipördült az apron alá, azonban szenzációs reflexszel sikerült elkerülnie a falat – viszont hátraesett a mezőny legvégére.

Rudas István

Lőrinczy Máté szépen csöndben elkezdett felfele araszolni, és a 8. körre már a második helyen találta magát.

Két körrel később az is kirajzolódott, miért volt Roós ennyire lassú a futam elején. A wannaBEE SRT versenyzője gumit spórolt az első 9 körben, a 10-ben pedig úgy megindult mint egy rakéta.

Ennek ellentettje volt MIhalidesz Máté, aki a verseny elején túl sokat kért az abroncsaitól, és elkezdett visszaesni a mezőnyben.

Ez azt eredményezte, hogy az első helyért egy zseniális csata alakult ki Méry, Lőrinczy, Roós és Szilvási között. A 18. körre aztán megnyugodtak a kedélyek, a sorrend pedig kialakult: Roós vezetett Lőrinczy előtt, akit Méry követett.

A nap első sárga zászlóját a 23. körben lengették be. Ekkor a bajnokságban listavezető, és rosszul sikerült időmérője után felzárkózni próbáló Leitner ütközött a mezőnyben folyamatosan hátrafelé eső Mihalidesszel.

Természetesen mindenki kijött a pitbe, és az újraindítás után is hasonló volt a forgatókönyv, csak ezúttal nem Mihalidesz húzott el az elején, hanem Szilvási, aki végül ennek köszönhetően a legtöbb kört töltötte az élen (18).

15 körrel a vége előtt azonban megérkezett rá Roós, Lőrinczy és Buchert gumispórolós hármasa. Mindhárman elmentek a 29-es autó mellett, és egy fantasztikus finálénak néztünk elébe.

Roós András, Lőrinczy Máté, Buchert Csaba

Lőrinczy jókor volt, jó helyen

Ez azonban nem valósult meg, mert Szilvási, és a versenyen addig nagyszerűen teljesítő Sarkadi József összeütköztek a negyedik helyért folytatott harc hevében, így a nap folyamán másodszor is meglengetésre került a sárga zászló.

Szilvási Patrick, Sarkadi József, Buchert Csaba

Az élmezőny tagjai ismét kijöttek a pitbe, de ezúttal páran kint maradtak, és ez, mint később kiderült, el is döntötte az első hely sorsát.

A belső sorból újrarajtoló Roós és Buchert előtt ugyanis beragadt Ábrahám Péter az öregebb abroncsain, a külső íven pedig Lőrinczy köszönte ezt szépen és elhúzott mellettük.

Az utolsó körökben gyors egymásutánban kétszer is be kellett küldeni a pace cart, aminek köszönhetően Viski Gábor és Barasits Márkó „kintmaradós” taktikája bejött.

Elől viszont ennek a sok sárgának is köszönhetően nem volt több változás, így Lőrinczy Máté megnyerte idei első versenyét. Mögötte Roós ért be, akit Barasits, Buchert, Viski Gábor, Gályár Balázs, Szilvási Patrick, Kovács Dávid, Leitner Norbert és Nagy Ádám követett.

Lőrinczy Máté

Végre összeállt a kép. Az első két versenyemből kiindulva Michiganen a taktika egyszerű volt: előre kerülni, és elöl maradni. Nem kell alternatiív taktika, nem kell várni a hosszú etapra, hanem mindig valahogy elöl kell lenni. Ez bevált. Plusz szerencsésen jött ki mert a nagy bukótér miatt a balesetek feléből sárga sem lett és így lehetett hosszabb etapot is autózni, és úgy éreztem kopott gumikon kifejezetten gyors voltam” – nyilatkozta Lőrinczy Máté a verseny után.

A bajnokságban Roós András átvette a vezetést Leitner Norberttől, azonban még két forduló hátravan, így semmi nem dőlt el ebben a tekintetben.

Tabella
Nevezés
Discord

Július 3-án Poconoba látogat a mezőny, a trükkös háromszögre, amely Daytonával egyetemben a szezon leghosszabb pályája lesz, viszont teljesen más kihívást fog jelenteni a versenyzőknek, mint a szezonnyitó helyszíne. Ezt a versenyt a PAZA Production YOUTUBE csatornáján lehet majd megtekinteni hétfőn, 8 órától.