Nemzetközi Honda : Leitner célba vette a bajnoki címet

honda
Következő pár sorban összefoglaljuk az elmúlt 4 fordulóban történt VSR-es csapattal kapcsolatos történteket. Honda Civic Challenge 5-6-7-8. forduló összefoglaló.

5. forduló  : Interlagos

Az időmérőn Leitner Norbi, aki a VSR csapatát egyedül képviselte, Hondáját a 6. helyre sikerült behoznia, a pole időtől 4 tizeddel lemaradva. Ezután az első verseny első kanyarban a tolakodás miatt Norbi visszaesett egy helyet, ám a második körben már az 5. helyig felküzdötte magát. Végül nagy csatában a többiekkel a versenyt végül a 4. helyen zárta.
A második versenyen sajnos egy rajtbalesetbe keveredett Norbi. Az előtte lévő pilóta a fűre ráment majd a gumibálák visszadobták az autóját a pályára és pont a VSR-es Hondát találta el.Szerencsére a baleset után tudta Norbi folytatni a futamot, ám a sérülesek miatt a jó helyezés nem sikerült.Végül a 8. helyet szerezte meg.

6. forduló : Sebring Raceway,Club verzió

Norbi az időmérőn nem szerepelt jól, csak a 7. helyre volt elég ideje. Az első versenyt viszont nagyszerűen autózva a 4. helyen fejezte be. A második verseny nem alakult jól VSR szempontból, ugyanis Norbi bajnoki riválisával összekoccant és Norbi járt rosszabbul. Csak a 7. helyen sikerült befejeznie a futamot, míg a rivális megnyerte a futamot, így a bajnoki pontállásba Norbi visszacsúszott a 2. helyre az eddig vezető helyről.

7. forduló : Thruxton

A pálya nagyon gyors, ette a gumikat ezért nagyon kellett rájuk vigyázni, hogy a futamokon kibírják az abroncsok. Az első versenyt Norbi a 6. helyről kezdte meg, végül ott is fejezte be, a gumik elkopása miatt.
A második versenyen a VSR pilótájára mosolygott a szerencse, ugyanis a mezőny nagy része az első kanyarban balesetezett,  Norbi pedig a jó rajtjának köszönhetően a baleseteket csak a visszapillantójából szemlélhette. Végül a gumikat megspórolva a 2. helyen sikerült behoznia az autót, miközben a bajnoki pontállásba vezetőnek muszáj volt feladnia a versenyt az első kanyarban történtek miatt, így Norbi 4 pontra megközelítette őt.
8. forduló : Mills Metropark

A pályán köszönthettük újra Molnár Dánielt, a VSR Team S&B csapat tagját, aki legutóbb Zandvoortba a 3. fordulón állt rajthoz.  Az első versenyt Norbi a 8. Dani a 15. helyről kezdhette meg. Norbinak mindenképpen szükséges volt előre verekednie magát és szó szerint sikerült is neki.A második körbe már a 4. helyen állt, és itt is fejezte be a versenyt. Dani a 15. helyen tért vissza a mezőnybe. A második versenyen Norbi a fő riválisával találkozott a pályán, végül sikerült maga mögött tartania és a 4. helyen befejeznie a futamot,  míg Dani az előző versenyhez képest 4 helyet javítva a 11. helyen ért célba.

Norbinak az utolsó fordulóhoz érkezvén még minden esélye megvan rá, hogy bajnok lehessen, ugyanis csak 8 pont lemaradása van a bajnoki éllovashoz képest. Az utolsó, döntő fordulót Silverstoneba fogják rendezni!