Nemzetközi Honda : Sikerült! Leitner a bajnok!

honda

Silverstoneba rendezték az utolsó fordulót a Simracingpro.com által indított Honda Civic Challenge bajnokságba. A mindent eldöntő két versenyen eldől ki lesz a bajnok! A VSR pilótája Leitner Norbi avagy Chris Shepherd az angol O-Sport csapat pilótája!

Az utolsó hétvégére úgy érkezett a két pilóta, hogy 7 pont különbség van közöttük Shepherd javára, tehát Norbinak nagyon jó versenyeket kellett futnia, hogy befogja az éllovast.

Az időmérőn szokatlanul elől, a második helyen végzett Norbi, míg Shepherd a szokásos helyét szerezte meg a rajtrácson, a pole pozíciót.

Az első versenyen Norbinak nem sikerült jól a rajtja, ellenben a 3. helyről érkező Rob Hermans-al aki megelőzte Norbit. Végül Hermans hibázott és meg tudta előzni Norbi, így a 2. helyen végzett Shepherd mögött.

A második versenyre szinte az egész mezőny megfordult, a szokásos fordított rajtrács szabálynak köszönhetően. Norbinak mindent fel kellett tennie egy lapra, hogy esélye legyen a bajnoki címre. A rajtja jól sikerült, ám ebben a mezőnyben nem egyszerű csak úgy áthámoznia magát az embernek. Shepherd a nagy feltörekvésbe hibázott és kicsúszott, itt volt az idő, hogy Norbi robbantson! Norbi mindent beleadott, és előzött, ott előzöt ahol nem lehetett. Addig előzött amíg az élen nem találta magát! Végül sikerült megnyernie a versenyt de ez még nem jelentette azt, hogy bajnok de elmondható, hogy ő megtett minden. Ezután csak a riválison múlt, hol fogja befejezni a futamot. Shepherd végül az elképesztő 4. helyen futott be ami azt is jelentette, hogy így a pontversenybe 1 ponttal Norbi előtt maradt.

Ám ezzel még nem ért véget a sztori, a verseny után érkezett óvás Chris Shepherd ellen ezért még nem ért véget teljesen a bajnokság. Végül a bírák hosszas vívódása után Shepherdet 7 pontra megbüntették egy véletlen kilökés miatt. Végül Leitner Norbi lett a Honda Civic Challenge első bajnoka, ami egyben az első nemzetközi bajnokság amit sikerült megnyernie!

Gratulálunk!