Pálla Balázs lett az F3 királya, Tóth Dávid üzenetet küldött az utolsó Odyssey F3 Series | Powered by VSR fordulón

Pálla Balázs

Sok nyitott kérdés már nem maradt az Odyssey F3 Series | Powered by VSR utolsó fordulójára, melynek a legendás Imola adott helyszínt.

Bár az első hely sorsa gyakorlatilag már Austinban, az utolsó előtti állomáson eldőlt, egy esetleges hiba még az Arnage Competition versenyzőjének, Tóth Dávidnak az ölébe sodorhatta volna a bajnoki címet.

A többszörös magyar bajnok semmit nem bízott a véletlenre, hiszen megszerezte a pole pozíciót legnagyobb riválisa, Pálla Balázs előtt. Mögülük jött a tabella harmadik helyéért küzdő armada, mely levesbe csak az idei szezonban több futamot is kihagyni kényszerülő Szabó László köpött bele a negyedik helyével.

A harmadik helyről Simon Tamás, az ötödikről Mihalidesz Máté, míg a hatodikról Roós András várhatta a rajtot.

Azt a rajtot, amit elég simán vett a mezőny, és bár Pálla Balázs már az első sikánban megugratta az autóját, úgy tűnt, hogy a verseny legveszélyesebb periódusát túlélte a bajnoki címhez vezető úton.

Mögötte Szabó László volt az, aki nagyszerű rajtot vett – Mihalidesz Mátéval egyetemben – és feljött a harmadik helyre, miközben Simon hátra szorult az ötödik pozícióba.

Az első dráma már a harmadik körben megtörtént, hiszen Szabó autója megcsúszott a Tamburello sikánban, és a falban kötött ki, ez szabad utat adott Mihalidesznek és Simonnak, hogy egy verseny végéig tartó csatározásba kezdjenek.

Nagy Ádám nagyszerű előzése Roós Andrással szemben
Nagy Ádám nagyszerű előzése Roós Andrással szemben

Nagy Ádám volt Imola egyik főszereplője

A szezon egyik kellemes meglepetése, Nagy Ádám a boxból kényszerült rajtolni az előző versenyen elszenvedett büntetése miatt, azonban emberfeletti tempót diktált, és gyorsan átrágta magát a mezőnyön, útközben pedig bemutatta a szezon előzését Roós Andrással szemben a Villeneuve sikánban.

Ez a sikán sokaknak fejtörést okozott, hiszen a verseny során többen is kicsúsztak a kijáratán.

Mindeközben a Mihalidesz – Simon gyorsvonat megelőzte a biztonsági autózást bemutató Pálla Balázst, aki elismerte, nem úgy alakult az utolsó versenye ahogy elképzelte – azonban végül a józan gondolkodásnak köszönhette biztos bajnoki címét.

„Az utolsó forduló kevésbé volt élvezetes számomra, szerettem volna a határokat feszegetve, egy kiélezett versenyt vívni, de be kellett látnom, hogy jobb ha óvatosan csak végig megyek és megnyerem a bajnokságot” – nyilatkozta a bajnok.

Hátrébb Csikós Dominik felzárkózása szállította az izgalmakat, akinek szintén a boxból kellett rajtolnia. Érdekes módon az összes fordulón jó tempót autózó Csikós itt egy picit beleszürkült a mezőnybe, és végül csak a 8. helyig tudott felzárkózni.

Tóth Dávid
Tóth Dávid

Nem lett bajnok, de Tóth domináns győzelmével letette a névjegyét

Tóth Dávid győzelméhez kérdés nem férhetett, de mögötte a csata az utolsó körben csúcsosodott ki Imola aszfaltcsíkján. Simon megelőzte az első sikánban Mihalideszt, a válaszra viszont nem kellett sokat várni, hiszen a fiatal versenyző már néhány kanyarral később, a Piratella kanyarban visszaszerezte második helyét.

A sorrend pedig már nem változott a kockás zászlóig, így Tóth Dávid domináns győzelmet könyvelhetett el, és a COTA-i csalódás után szépen fejezte be a szezont, Mihalidesz Máté lett a második, Simon Tamás pedig a harmadik. Ezzel Mihalidesz bebiztosította a bajnoki harmadik helyét, míg Simon egy ponttal lemaradva Nagy Ádám mögött ötödik lett az összesítésben.

A bajnoki címet a wannaBEE SRT versenyzője, Pálla Balázs hódította el imolai negyedik helyével, míg az ötödik a szenzációsan teljesítő Nagy Ádám lett. A top10-be még Roós András, Nagy Levente, Csikós Dominik, Péczeli Zoltán és Kovács Ádám fért be.

Tabella
Discord

Bár az Odyssey F3 Series | Powered by VSR bajnokságának vége, nem kell sokat várniuk a versenyzőknek és a rajongóknak a következő megmérettetésre, hiszen március 20-án kezdetét veszi a VSR TCR bajnoksága, ahova a szervezők továbbra is várják a nevezőket.