Pálla és Bucsi brutális ütközése rányomta a bélyegét az Odyssey TCR Series | Powered by VSR Spa-i futamára

Bucsi Attila és Tóth Dávid ütközik Spa-ban

A legendás Spa-i pályára érkezett a VSR TCR mezőnye, ahol az évek során rengeteg drámai versenyt láthatott már a közönség. Ki ne emlékezne Tóth Dávid és Báldi Gergő csattanására a TSRC bajnokságban, vagy Péczeli Zoltán, Nagy Zsolt és Mihalidesz Máté hármas táncára a VSR F3-as bajnokságában.

Most, a szezon harmadik versenyén sem volt ez másképp, de ne szaladjunk ennyire előre. Először is még kvalifikálniuk kellett magukat a versenyzőknek, és ezen a bizonyos időmérőn két meglepetés is történt. A bajnokságot torony magasan vezető Leitner Norbert csak a 8., míg a bajnokság harmadik helyén álló Sinka Dániel csak a 9. legjobb időt teljesítette.

A pole-ból – idén először – Pálla Balázs indulhatott, mellőle pedig Bucsi Attila jöhetett. A két versenyző már a Hockenheimringen összeütközött, a rivalizálásuk csúcspontja azonban itt, Spában érkezett el. A top5-be még Nagy Szilárd, Roós András és Tóth Dávid fért be.

Spa – 1. verseny

A rajtot jól kapta el a mezőny, és a sorrend csak annyiban változott az élmezőnyben, hogy Barna megelőzte Tóthot.

Az első izgalmas momentumra a 6. körig kellett várni, amikor Bucsi megpöckölte hátulról Pállát, aki lendületet vesztett, a Spa-i pálya legendás kanyarjában, az Eau Rouge-ban pedig annyira feltorlódott a mezőny, hogy Roós el tudott menni Nagy Szilárd mellett a Kemmel egyenes végén – Nagy pedig szenzációsan felzárkózó csapattársát, Leitnert is elengedte.

A bajnoki éllovas nem sokáig teketóriázott, egy körrel később Roóst is megelőzte, és a Pálla-Bucsi páros után eredt.

A hajrára fordulva Tóth is elment Nagy Szilárd mellett, ami később kulcsfontosságú előzésnek bizonyult.

Az utolsó körben ugyanis Bucsi begyújtotta a rakétákat, beszúrta az autóját Pálla mellé, a két autó pedig fej-fej mellett érkezett meg az Eau Rouge-ba. Egyik versenyző sem hagyta magát, és először Bucsi szorította le Pállát a pályáról, utána pedig Pálla szorította bele a falba riválisát. Az eredmény egy óriási baleset lett, melynek a levét Tóth Dávid itta meg, ugyanis Bucsi Attila visszacsapódó autója őt találta telibe.

„Az ütközésről röviden annyit, hogy én mindig mindenkivel fair módon szeretek versenyezni amit remélem többen is így gondolnak. Viszont azt az elvet is vallom, hogy amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten” – nyilatkozta feldúltan Pálla Balázs a futam után.

Az utolsó métereken Roós még támadásba lendült, de nem tudta megfogni a zseniálisan versenyző Leitnert, aki ezzel sorozatban harmadszor nyerte meg a főversenyt. Roós idén először állhatott dobogóra második helyével, míg a harmadik-negyedik helyre két sérült autó, Pálla és Tóth futott be. Bucsi Attila egészen a 34. helyig esett vissza a baleset után. A top14-be még Barna Martin, Nagy Szilárd, Viski Róbert, Pinczés Ádám, Csikós Dominik, Péczeli Zoltán, Nagy Ádám, Eke Dávid, Nagy Levente és Balazsin Bence fért be.

Spa – 2. verseny

Az első futam végeredménye azt jelentette, hogy a széria egyik legnagyobb karaktere, Balazsin életében először indulhatott pole pozícióból.

Ezt a pole-t azonban technikai problémák miatt nem tudta jó rajtra váltani (érdemes visszanézni a verseny végi interjúját), így Nagy Levente fordult el elsőnek, mögötte pedig Eke, Péczeli, Pinczés és Csikós jött el, Balazsin pedig mögéjük esett vissza, a 6. helyre.

Az első futam főszereplői közül Bucsira volt érdemes figyelni, aki elképesztő ütemben vágta át magát a mezőnyön, mögötte pedig a szintén technikai problémával küzdő Sinka Dániel akasztotta be a húskampót.

Pálla Balázs még náluk is jobban bekezdett, és a 4. kör végére már az első helyen találta magát. Hasonlóan gyors tempóban jött fel Leitner és Roós is, akik a kör végére már a top5-ös versenyzőknek kopogtattak.

Ugyanebben a körben két nagy incidens is történt. Bucsi most sem tudta elkerülni az ütközést, azonban ezúttal nem a szenvedő fél volt, amikor leszorította a pályáról Tóthot, aki ennek következtében a falban kötött ki.

A másik incidens Barna Martin és Mihalidesz Máté nevéhez fűződött.  A két versenyző a Puhon kanyar után ment egymásba, ennek következtében mindketten kiestek a versenyből.

Elől Pálla elkezdte kiépíteni az előnyét, azonban Leitner elképesztő tempóban jött felfele, és az utolsó körre utol is érte riválisát, megelőzni azonban már nem tudta, így Pálla Balázs is behúzta idei első győzelmét.

Mögötte Leitner Norbert ért be, akit Pinczés Ádám és Péczeli Zoltán követett. A top10-be még Roós András, Nagy Levente, Eke Dávid, a 32. helyről a 8-ra felzárkózó Sinka Dániel, Csikós Dominik és Bucsi Attila fért be.

A büntetések megkavarhatják a sorrendet Sebringben

A verseny után több büntetést is kiosztottak, többek között Pálla Balázsnak és Bucsi Attilának is, melynek köszönhetően mindkét versenyző a boxból fog rajtolni majd Sebringen.

A bajnokságban Leitner Norbert növelte előnyét Bucsi Attilával szemben, akit Pálla Balázs követ.

Tabella
Nevezés
Discord

Az Odyssey TCR Series | Powered by VSR következő fordulóját Sebringben rendezik majd, a szokásoktól eltérően egy héttel az előző esemény után. Ezt a futamot szokás szerint a PAZA Production YOUTUBE és TWITCH csatornáján lehet majd követni április 24-én, hétfőn.