Pintér Zsombor és Pálla Balázs kezdett a legjobban az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokságon

MNASZ PRO rajt

Maratoni, több mint 5 órás versenynappal, és óriási izgalmak közepette vette kezdetét Március 2-án az MNASZ-HUNESZ iRacing OB AM és PRO kategóriája.

AM kategória

Az AM kategória lélegzetelállító futamokkal kezdte meg az első fordulóját, melyet a Lime Rock parkban rendeztek meg. Pintér Zsombor remek teljesítményével szerezte meg a pole-t, ezzel begyűjtött 5 bónuszpontot. Azonban a verseny dinamikája Kovács Bencének kedvezett, aki végül egy kiélezett csata után állhatott fel a dobogó tetejére. A második helyen Pintér Szabolcs, míg a harmadikon Pintér Zsombor végzett.

Kovács Bence

A második verseny fordított rajtrácsának köszönhetően a papírforma teljesen felborult. Varga Bence remekül kihasználta a lehetőséget, és a versenyt domináns előnnyel nyerte. Rimóczi Dávid a második helyen ért célba, míg Kovács Bence egy lenyűgöző felzárkózás eredményeként a 14. helyről rajtolva zárta a futamot a harmadik helyen.

Varga Bence

Az AM kategória versenyzői izgalmas csatát vívtak a nap harmadik és negyedik versenyén is, melyet Okayamában tartottak. Pintér Zsombort ezúttal sem sikerült legyőzni az időmérőn, és most a versenyen sem adta ki a kezéből az irányítást. Folyamatosan magabiztosan vezetve nyerte az okayamai első futamot, mögötte pedig Abelovszky Péter és Pintér Szabolcs értek célba.

Pintér Zsombor

A fordított rajtrács izgalmas forgatókönyvet teremtett a második szerver második futamára, és ezt a zűrzavart Kovács Bencének sikerült a legjobban kihasználnia. A versenyző remek védekezést bemutatva diadalmasan állhatott fel a dobogó tetejére a második szerver második futamában. Orbán Krisztián szerezte meg a második helyet, a harmadik helyen pedig a mezőny egyetlen hölgyversenyzője, Bencsik Tímea futott be.

Bencsik Timea

Bár az okayamai második futamon balesetbe került Pintér Zsombor, de így is be tudott jönni az 5. helyre, ami azt jelenti, hogy a második helyen áll az MNASZ-HUNESZ iRacing OB-n, a már két futamgyőzelmet is magáénak tudó Kovács Bence mögött. Őket szorosan követi Varga Bence a harmadik helyen.

Tabellák

PRO kategória

Brands Hatchben rajtolt el az MNASZ-HUNESZ iRacing OB PRO kategóriája, melynek főnyereménye a győztes versenyzőnek lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarországot képviselje a Motorsport Games iRacinges eseményein. Az első futamon nem túl nagy meglepetésre az iRacing VB-t is megjárt két versenyző, Tóth Dávid és Simon Tamásfoglalhatta el az első sort. A versenyen azonban Pálla Balázs bizonyult a legerősebbnek, és egy fantasztikus csörte után megszerezte a futamgyőzelmet. Mögötte Tóth Dávid és Bucsi Attila futottak be, míg Simon Tamás csak a negyedik helyen zárt.

Pálla Balázs

Az első szerver második versenyének rajtrácsára az 1. futam legjobb 14 helyezettje került fordított sorrendben. Az esélyek azonban teljesen felborultak, hiszen több élmenő is balesetbe keveredett, köztük Tóth Dávid és Simon Tamás is. Ennek eredményeként a második futam képe teljesen mást mutatott ahhoz képest, amit az első futamon láthattunk. Oláh Dániel szenzációs teljesítménnyel nyert, mögötte pedig Sinka Dániel és Marcz Ferenc-Bence érkeztek célba.

MNASZ Pro baleset

Az olaszországi Imolában került sor a második szerver versenyeire. Ezen alkalommal Pálla Balázs szerezte meg a pole pozíciót, míg mellőle sorozatban másodszor Simon Tamás indult a második helyről. A versenyt Pálla, Simon, Nagy Levente, valamint Tóth Dávid és Bucsi Attila közötti csaták tették instant klasszikussá. A felejthetetlen futamon Simon az utolsó körben leelőzte Pállát, megszerezve ezzel első győzelmét, míg Nagy Leventének meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel. Tóth és Bucsi külön csatáját végül az előbbi nyerte el, de ez csak egy 5. helyet ért Tóthnak.

Simon Tamás

A fordított rajtrácsos második versenyen Bucsi Attila nem került sokszor a képernyőre, melynek oka prózai volt: domináns győzelmet aratott. A második helyen Sinka Dániel ért célba, míg a harmadik helyen Tóth Dávid futott be. Pálla Balázs már az első körben bajba került, így végül csak 10. helyet szerezte meg.

Bucsi Attila

Az MNASZ-HUNESZ iRacing OB PRO kategóriájának összetettjét Pálla Balázs vezeti de szorosan a nyomában van Simon Tamás, Tóth Dávid, Sinka Dániel, Bucsi Attila és Oláh Dániel is.

Március 9-én, szombaton ismételten 8 futammal várjuk a kedves nézőket a képernyők elé: Az AM kategóriában Laguna Secában és az Oulton Parkban, míg a PRO kategóriában Laguna Secában és a Hungoringen dől majd el a bajnoki cím sorsa.

MNASZ
HUNESZ
SIM Liga
PAZA Production