Retró cikk: Mini Challenge 2009-ből

mini
Régebben is készültek cikkek és sikerült megtalálni belőlük egy pont aktuálisat. Íme a 2009-es Mini Challenge záró futama után készült írás.

A VSR SimBin részlegének keddenként megrendezésre került bajnoksága, azaz a Mini Challenge 2009 elérkezett a szezonzáró futamhoz, melyet az Angliában található Croft pályán rendeztek meg végül néhány technikai okból kifolyólag. A futamot megelőző héten mindenki fogadkozott a versennyel kapcsolatban, mindenki szerette volna bebiztosítani a lehető legjobb, és még elérhető helyét mind az egyéni, mind a csapatbajnokságban.

A versenyzőket az angol pályán eső fogadta, melynek sokan örültek. Az első futam rajtja nem volt túlságosan egyszerű. A rossz gumiválasztásnak köszönhetően sokan lementek az első pár kanyarban a pályáról, mellyel jelentősen megkavarodott a mezőny. . A rajt egyik vesztese Pálfi József volt, aki egy megcsúszás után visszaesett az utolsó helyre, de kiváló gumiválasztása miatt hamar fel tudott kapaszkodni az élmezőnybe. Az első néhány körbe szinte a komplett mezőny küszködött a vizes pályával, ez párszor meg is látszódott a köridőkön. Nagyon sok volt a kicsúszás, de a megpördülés is gyakori jelenség volt. A futamot végül Böszörményi Péter nyerte 12 másodperccel Méhes Róbert előtt, míg az leső futam harmadik helyét Pintér Krisztián szerezte meg. A második verseny rajtja – az elsőhöz viszonyítva – szinte hibátlanra sikeredett. A kisebb ívről való lecsúszásokat leszámítva nem történt komolyabb incidens, viszont itt is hamar kezdett szétszakadni a mezőny kisebb-nagyobb csoportokra. Az első 3 körben az élmezőnyben kialakult egy hatos fogat, melyből Horváth Henrik kezdett elhúzni, miután megelőzte Kajdy Károlyt a 3. körben. Végig nagy csaták folytak a futamon, melyben senki sem unatkozhatott egy percig sem. Végül a második futamot Horváth Henrik nyerte az előző futamot megnyerő Böszörményi Péter előtt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Kajdy Károly álhatott.

A VSR Mini Challenge 2009-es bajnokságot Domján Attila nyerte 1131 ponttal, mely már az előző futamon eldőlt. Második végül Horvát Henrik lett 953 ponttal, míg a harmadik helyet Méhes Róbert szerezte meg 877 ponttal. Gratulálunk a dobogósoknak, és természetesen a bajnokságban résztvevőiknek!

A Mini bajnokságot az egy hét múlva induló, azaz 2009. május 26-án kezdődő GT bajnokság váltja fel, ahol a résztvevőknek 1,5 órás futamokon kell bizonyítani rátermettségüket. Az első helyszín a méltán híres Spa-Francorchamps lesz, melyen egy átlagos kör hossza akár 2 perc is lehet.

Tehát ezennel a Mini Challenge ’09-es széria véget ért. Egy nagyon színvonalas bajnokság volt ez, melyen köszönjük mindenki részvételét, illetve külön köszönjük a szervezők szorgalmas munkáját, akik nélkül ez a bajnokság nem jöhetett volna létre.

A 2015-ös Mini Challenge hamarosan kezdődik! Minden információt >> ITT << megtalálsz!