Simon brutálisan odacsapott az Odyssey F3 Series | Powered by VSR mezőnyének Interlagosban

Simon Tamás, mögötte pedig a mezőny - Interlagos

Egy forduló erejéig Ayrton Senna hazájába költözött az Odyssey F3 Series | Powered by VSR mezőnye, méghozzá azon belül is Interlagos aszfaltcsíkjára.

Szerencsére ismét népes mezőny gyűlt össze, és az időmérő edzés már-már a szokásos módon ismét szorosra sikeredett, hiszen ezúttal az első 13 helyezett került egy másodpercen belülre.

A pole pozíciót idén először Simon Tamás szerezte meg Nagy Ádám és Pálla Balázs előtt. A bajnoki éllovas Tóth Dávid mindössze a 8. helyről rajtolhatott el.

A jelszó: Dominancia

Senki nem sejtette még ekkor, hogy Simon Tamástól a rajt pillanatában el is búcsúzhat a mezőny. Na persze nem egy gyors kiesés, hanem a fantasztikus tempója miatt, amelynek köszönhetően egy percig nem forgott veszélyben az első helye. A kedves olvasó ne ijedjen meg, ha Simon Tamást csak a cikk végi eredményfelsorolásban találja már meg, ez szimplán azt jelzi, hogy senkitől nem zavartatva teljesítette az élen a versenyét.

Mögötte viszont epikus csörte zajlott Pálla Balázs, Mihalidesz Máté és a versenyre magát összekapó Tóth Dávid között. Utóbbi egy alávágással próbálkozott meg már a 13. körben, miközben két riválisa a pályán oda-vissza előzgette egymást. Mihalidesz két körrel később jött ki boxba, azonban a kivezető körén, hideg gumin nem tudta visszatartani a gyorsan érkező Tóthot, aki így megelőzte őt.

Nagy Ádám mellett Mihalidesz Máté, Pálla Balázs és Tóth Dávid is gyorsan elment
Nagy Ádám mellett Mihalidesz Máté, Pálla Balázs és Tóth Dávid is gyorsan elment

Sőt, Tóth annyira gyors volt a kiállása utáni néhány körben, hogy még 28. körben pitelő Pálla mellett is el tudott menni.

Az ötödik helyért Csikós Dominik, Roós András és Nagy Ádám – ebben a sorrendben – vívott éles küzdelmet, melyet koccanások és pozícióváltások tömkelege jellemzett. Hármójuk közül Csikós volt az, aki először állt ki a boxba, majd Nagy és legvégül Roós, azonban mindenki ugyanarra a helyre jött vissza, ahonnan meglátogatták a boxutcát.

Interlagos sem nyugtatta le a versenyzőket

A nap két főszereplője azonban ismételten Henrich Dávid és Nagy Levente voltak, akik ott folytatták ütközetüket – szó szerint – ahol azt a Red Bull Ringen abbahagyták. A két versenyző háromszor, négyszer is egymásnak ment a verseny során, és végül az utolsó helyeken fejezték be az interlagosi futamot.

Henrich Dávid és Nagy Levente
Henrich Dávid és Nagy Levente

Simon tehát meggyőző, 11 másodperces fölénnyel vette be Interlagos-t, amellyel ismételten sokat jött fel a bajnoki összetettben. A második helyért zajló csata egészen az utolsó körig eltartott, és bár Pálla Balázs eszeveszett tempóval érkezett meg a jól taktikázó Tóth Dávid mögé, végül nem tudta megkaparintani a második helyet, és meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával.

Tóth Dávidnak ezúttal be kellett érnie egy második hellyel
Tóth Dávidnak ezúttal be kellett érnie egy második hellyel

Mihalidesz versenyének második fele nyugodtan alakult, és elég magányosan jött be a negyedik helyre, míg az ötödik helyet a Roós András elől menekülő Csikós Dominik szerezte meg. Nem tudta második rajtpozícióját jó eredményre váltani Nagy Ádám, és így csak a hetedik lett, míg a top10-be még Varga Péter, Péczeli Zoltán és Eke Dávid fért be.

Változások a pontversenyben

A forduló végeztével azonban több büntetést is kiosztott a versenybíróság, így ilyen-olyan szabálysértésekért Tóth Dávid és Csikós Dominik is 5-5 pont levonást kapott, miközben a Henrich Dávid – Nagy Levente balesetekből Henrich Dávidot hozták ki hibásként, aki 4 licenszpontot, és 10 pont levonást kapott a bajnokságban.

Interlagos után így továbbra is szoros az állás, hiszen Tóth Dávid előnye mindössze két pont Pálla Balázzsal szemben, őket pedig matematikailag már csak a harmadik-negyedik helyen álló Nagy Ádám és Mihalidesz Máté érheti utol a bajnoki összetettben.

Tabella
Nevezés
Discord

Következik a szezon utolsó előtti fordulója, melyet az Egyesült Államokban található Circuit of the Americas (COTA) versenypályán rendeznek majd meg, ezt pedig a szokásoknak megfelelően a PAZA Production YOUTUBE és TWITCH csatornáján lehet majd követni február 20-án, hétfőn.