RCM Cup első forduló : Így láttuk mi


A hétvégén elrajtoltak a hazai Suzuki bajnokságok. A George Racing Team-nél jártunk, akik az RCM Cup-ban indulnak és mivel testközelből nézhettük meg a versenyhétvégéjüket, ezért nagyon sok érdekes és új dolgot tapasztalhattunk meg.

Szombaton a futam előtt értünk ki nem sokkal, amikor a srácok már készültek a futamra. A futamot főleg a box feletti “toronyból” követtük ahonnan nagyon jól lehetett látni az első kanyarban történő helyezkedéseket. A Mansell-t és a síkánt is lehetett látni, valamint az utolsó kanyarokat.

A első futam végeredménye: 
2. #999 – Nagy Dániel – George Racing Team
9. #905 – György Anett – George Racing Team
10. #913 – Báldi Gergő – Formula Student Kft.
12. #944 – György Gábor – George Racing Team
15. #924 – Veronika Vanyova – George Racing Team

A futam után mindenki nyugodt volt és jó hangulatban telt a délután. Daniék interjúztak, az autókat ellenőrizték, mi pedig Daniékkal beszélgettünk. Volt egy két ötletünk amit a toronyban láttunk. Ezt Daninak felvetettük,hátha segíthetünk valamit. Az Ő “fizikai” tapasztalatával együtt jobban ki tudtunk beszélni ezeket a lehetőségeket.

Vasárnap reggel lezajlott a bemelegítő edzés ahol a srácok mentek 1-2 kört, hogy rendben van-e a vas. Rendben volt.

A második futamot ismét a “toronyból” néztük együtt. Ide oda mászkáltunk a fent lévőkkel együtt. Egyszer az egyik oldalról néztük az első kanyart, majd futás át a túl oldalra hogy lássuk a Mansell-t és a síkánt. Majd várakozás, hogy a fák közül ki ér hamarabb az utolsó kanyarokhoz. Majd futás vissza és jöhet a célegyenes és az első kanyart és kezdődött elölről a procedúra.

A második futam végeredménye: 
3. #999 – Nagy Dániel – George Racing Team
8. #913 – Báldi Gergő – Formula Student Kft.
10. #905 – György Anett – George Racing Team
11. #944 – György Gábor – George Racing Team
16. #924 – Veronika Vanyova – George Racing Team

A futam után ment a tanácskozás. Az autón lévő kamerát és a mi felvételünket látva úgy döntött a csapat, hogy megkérik a versenybíróságot, hogy nézzék újra az utolsó körben történt esetet. Idősebb Nagy fogalmazta meg az óvást egy üres A4es lapon. Majdnem olyan volt, mint nálunk a fórumon! 🙂 Végül nem történt változás és maradt minden a régiben. A végén megtapsoltuk a srácokat, hiszen a George Racing Team csapatként, míg Báldi Gergő versenyzőként befejezték első versenyhétvégéjüket. Hatalmas élmény volt és már várjuk a következő fordulót ahova ki tudunk menni a csapattal!

Ami biztos, az a György Gábor felajánlása. A három VSR bajnokság legjobbjai ott lesznek a pannóniaringi versenyhétvégén péntektől vasárnapig. Az érkezés később derül ki a résztvevők számára.

Swift Cup Europe :
Veronika párja Tomas Bizub (RaceStar győztes) mind a két futamon 3. helyen ért célba és mind a két futamon Gáspár Zsolt végzett mögötte a 4. helyen!

 

Hatalmas élmény volt és köszönjük a vendéglátást. Gratulálunk mindenkinek és sok sikert! Hamarosan találkozunk!