Véget ért a Formula Series!

A múlt héten véget ért az első tavaszi bajnokságunk, a Formula Series. A bajnokság nagy érdeklődésnek örvendett. Az első fordulón, amely az olaszországi Mugelloban volt, több, mint 30 pilóta vágott neki a futamnak és az utolsó futamon is még majdnem 10 versenyző állt fel a rajtrácsra.

Az első futamot Tóth Dávid nyerte, aki a VRS eSport- Virtual SimRacing életében egy új versenyző, így ez egy tökéltes bemutatkozás volt neki. A lendülete nem hagyott alább, az elkövetkezendő 3 fordulóban 5 dobogós helyet, köztük 4 győzelmet söpört be, amellyel meglapozta a bajnoki első helyét és egyetlen cél volt hátra, hogy kitartson az előnye az év végéig. Ez ki is tartott, sőt, a bajnoki második helyezetthez képest tovább növelte előnyét és magabiztosan megnyerte a Formula bajnokságot. Tökéletes bemutatkozás!

A bajnokság második helyét, ezzel első dobogós végeredményét Nagy Balázs érte el, aki legfőképp a konstans eredményeinek köszönheti ezt a pozíciót. A futamokon jól teljesített, kimaradt a balesetekből így az előnye kitartott a végéig és magabiztosan megszerezte az ezüst érmet.

A dobogó harmadik fokára Bana Kornél állhatott fel, aki az első két fordulóban inkább a pálya szélén volt, mivel mindig belekeveredett az összes tömegbalesetbe. A 3. fordulótól kezdve megkezdte a felzárkózást és az utolsó fordulóra már úgy érkezett, hogy Nagy Balázs csak pár pontra van előtte és fogható az ezüst érem, de végül Balázs nem kegyelmezett és a 14. futam győzelmével a 3. helyen tartotta Kornélt.

A csapatbajnokságot a Green Dragon Racing Team nyerte meg a Nagy Balázs – Katona Richárd párossal. Katona az egyéniben a 4. helyet szerezte meg. A csapat ezüst Bana Kornél – Molnár páros lett a S&B Kerékvető Podcast Racing színeiben, míg a dobogó harmadik fokára a Fast & Furious Racing Team színeiben Nyilas László és Kökényesi Péter állhat fel.

> Bajnokság hivatalos végeredménye <

Gratulálunk! A pénznyeremények átvételéről a VRS Sport Grouppal egyeztetve hamarosan tájékoztatunk mindenkit. A további díjakról, díjátadóról pedig informálni a nyár elején fogunk titeket.