Visszatért a HTCC Extreme!

extreme

Nem is akárhogy! A szerver gondokat megoldotta 4 hét után a fejlesztő csapat, így végre folytatódhattak a bajnokságok világszerte! A VSR mezőnye az Extreme bajnokság futamával kezdte a kényszerszünet utáni versenyzést.

A németországi Nürburgringre látogatott el a mezőny, ahol a megszokottól eltérően egy 50 perces futamra került sor ahol kötelező volt egyszer a bokszba látogatni mindenkinek. Az első fordulat a részvételnél volt, ugyanis a bajnokság éllovasa, Báldi Gergő nem vett részt a futamon. A mögötte lévők ezt azonnal ki is használták, hiszen a Varga Dávid – Leitner Nobert – Szűcs Máté trió a Q2-be bejutva az első 2 sorból várta a rajtot. Varga átvette a vezetést, amit egészen a kiállásokig nem is engedett át másnak. Egy különös technikai hiba miatt viszont a bajnokság második helyezett pilótája is kénytelen volt nulla ponttal zárni a hétvégét. Az átlagosnál egy gyengébb motor jutott Dávidnak, ami nem bírta ki a futamot. Elmondása alapján az egyenesben is lehetett érezni az erő hiányát, azonban a kiállás után nem sokkal megadta magát a technika és a harmadik szektort végigfüstölve kénytelen volt feladni a futamot a második helyről. A mezőny hátsóbb részénél Nagy László volt, aki eltaktikázta magát és a bokszutca bejáratnál ált félre a BMW-vel, ugyanis kifogyott az üzemanyag.

A bokszkiállást remekül teljesítő Szűcs Máté átvette a vezetést a futamon a kerékcseréket követően, amit nem is engedett ki a kezéből. Magabiztosan megnyerte a futamot. A második helyen Leitner Norbert érkezett be, így ebben a sorrendben, a bajnokságban is átvették a vezetést.

A harmadik Nagy Dávid lett, aki Molnár Dániellel csatázott az utolsó körben. 50 percet követően az utolsó kanyarban előzte meg az eltérő taktikán lévő csapattársát.

A következő forduló Spa-Francorchamps lesz, ahol egy duplafordulós hétvége következik majd! Ha kíváncsiak vagytok a VSR életére, akkor nincs más dolgotok mint követni őket a Facebook-on!