VSR ETCC : Brands Hatch

etcc

A második fordulóhoz érkezett a Virutal SimRacing ETCC bajnoksága. A tét nem kicsi, hiszen a bajnok az RCM Kupában szereplő George Racing Team  jóvoltából részt vehet egy egyórás teszten, ahol a csapat egyik Suzukiját próbálhatja ki az Euroringen. E mellett a csapat az első három helyezett versenyzőt vendégül látja az RCM kupa júliusi ausztriai versenyhétvégéjén, a RaceCenter pedig különböző kedvezményekre feljogosító kuponokkal járult hozzá az egészen május végéig tartó sorozat díjazásához.

Az időmérőn több, mint 2 tizedes előnnyel Báldi Gergő megszerezte az újabb rajtelsőségét a George Racing Team színeiben. Mellé egy Alfa Romeo került Huszár Norbert személyében, mögülük pedig Nagy Dani és Leitner Norbert indulhatott.

A rajt ismét Huszárnak sikerült a legjobban. Báldit legyorsulva átvette a vezetést, mögötte Báldi és a BMW-vel rajtoló Varga Péter érkezett. Báldi a második körig engedte Huszárt vezetni, a harmadik kört viszont már ő kezdte meg az élen és elég kemény tempót diktálva elnyúlt a többiektől. Nagy Dani technikai hibának (lag) köszönhetően összeütközött Varga Péterrel és Molnár Dániellel, akik így vissza estek a mezőny közepére. Ezt a legjobban Leitner tudta kihasználni, aki feljött a második helyre, melyet sokáig tartani is tudott, a gumikat azonban teljesen elkoptatta így Nagy Dani és Huszár Norbert visszavette a pozícióját, és Báldi mögött ebben a sorrendben is érkeztek be a célba. Újabb George Racing Team kettős győzelem. A nyolcadik helyen Molnár Dániel ért be, aki ennek köszönhetően a következő futamon az élről rajtolhatott.

A második versenyre megfordult a legjobb 8, így a Shake and Bake csapat tagja rajtolhatott az élről. Az első körös kavarodásokból Leitner jött ki a legjobban, aki a negyedik kör végén már az élen találta magát, és Báldiéktól menekülve elkezdett meglógni a mezőnytől. Mögötte csapattársa, Molnár próbálta átvenni a második helyet Szabó Gábortól. A kilencedik körben megtörtént az előzés, és így Leitner előnye mellett már egy hátvéddel is rendelkezett. A harmadik helyre a 8. helyről rajtoló Báldi rávetette magát és minden erejével azon volt, hogy legalább ott fejezze be a futamot. Gergő megelőzte Nagy Dávidot és Szabó Dávidot is, így a harmadik helyen találva magát már Molnár volt a következő célpont. A végére hiába érte utol, megelőzni már nem tudta. A Shake and Bake csapat visszavágott a George Racing Team-nek, így 2-1 a kettős győzelmek állása. Báldi nagy üldözője, Huszár a hatodik helyen ért célba, ezáltal meglógott egy kicsit az összetettben az üldözőktől. Leitner a győzelmével feljött a bajnokság harmadik helyére.

A csapatbajnokságban a George Racing Team lecsúszott a második helyre, de csak 3 ponttal van előtte a Gas e premo di schiacciamento gruppo, vagyis az olaszosított Shake and Bake csapat.

A bajnokság két hét múlva a németországi Hockenheimringen folytatódik. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy mi történik a VSR bajnokságaiban nincs más dolgod, mint nyomon követni a VSR  napjait!