VSR ETCC: Leitner közeledik!

etcc

A tét nem kicsi, hiszen a bajnok az RCM Kupában szereplő George Racing Team jóvoltából részt vehet egy egyórás teszten. A  RaceCenter  pedig különböző kedvezményekre feljogosító kuponokkal járult hozzá a sorozathoz.

A harmadik fordulót a németországi Hockenheimringen rendezték meg. Az időmérőn Leitner Norbert megtörte a George Racing uralmát és megszerezte a rajtelsőséget. A második Nagy Dani lett, míg mögülük Báldi – Molnár rajtolhatott.

A rajtot Varga Péter kapta el a legjobban a BMW-vel. Öröme nem tartott sokáig, Nagy Danival balesetbe keveredett és a kör végén, a mezőny végén találta magát. Az élen Leitner Norbert elkezdett meglógni Báldival a nyakán. Úgy tűnt, hogy kettőjük között fog eldőlni az első hely sorsa. Mögöttük Leitner csapattársai, Nagy Dávid és Molnár Dániel érkezett. Gergő hibázott és leszakadt Norbiról, akinek a célja már csak az autó biztonságos célba juttatása volt. Leitner folytatta a brit sorozatás és zsinórban második győzelmét szerezte meg. Báldi végzett a második helyen, míg Nagy Dávid a harmadik helyen. Az olasz Shake and Bake csapat így átvette a vezetést a George Racingtől a csapatbajnokságban.  Nagy Dani a balesete és hibája után végül vissza tudott jönni a legjobb 8-ba, egészen pontosan a 6. helyig jött fel, így a második futamot elég jó helyről várhatta.

A második futamra fordult a legjobb 8, így Mándity István kezdhette meg a legjobb rajt pozícióból a küzdelmet. A második helyről rajtoló Lányi a BMW-vel állva hagyott mindenkit és Ő kezdhette meg a második kört az élen. Öröme nem tartott sokáig, ugyanis Mándity István ezt nem hagyta. Egy kis koccanás következtében Lányi mellett elment a Nagy Dani – Báldi – Molnár- Leitner – Nagy Dávid vonat. Nagy Dani rágta át magát a leghamarabb mindenkin, így mire Báldi feljött a második helyre, Daninak már elég előnye volt, amit csak be kellett osztani. A harmadik helyen Mándity biztonságos előnyre tett szert a negyedik-ötödik helyen lévő Shake and Bake csapattal szemben. Molnár és Leitner a negyedik helyért elkezdte egymást gyepálni, tudván, hogy a harmadik hely nem lehet meg. Az oda vissza előzgetés közben Mándity hibázott előttük, így hirtelen már a dobogó alsó fokáért ment a harc. Leitner végül az utolsó körben megelőzte Molnárt és nem is engedte át neki a harmadik helyet. A futamot Nagy Dani nyerte, megszerezve első ETCC sikerét. Második Báldi lett, akinek eddig 6 indulásból 6 dobogós helyezés sikerült az ETCC-ben és vezeti a bajnokságot. Leitner megkezdte a felzárkózást, még ha csak pár pontot is, de hozott Gergőn.

Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy Báldi és Leitner fog a Suzuki tesztért harcolni, míg a harmadik helyért Molnár Dániel – Nagy Dávid – Nagy Dani trió fog meccselni. A csapatok között a Shake and Bake csapat és a George Racing Team oda-vissza előzi egymást. Most az Alfák vannak előrébb.

A bajnokság két hét múlva a svédországi Mantorp Parkban folytatódik. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy mi történik a VSR bajnokságaiban nincs más dolgod, mint nyomon követni a VSR napjait!