VSR Formula Masters – Az élmezőnnyel beszélgettünk

A Seat Leon Eurocup küzdelmei már véget értek. Báldi Gergő megnyerte a bajnokságot Pintér Roland előtt, ám a Formula Masters bajnokságban még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Hasonló a szituáció a két bajnokság véghajrájának esetében: Csuti Zoltán nagy, de nem behozhatatlan előnnyel vezet Gályár Balázs előtt, a dobogó harmadik fokáért pedig Nagy Dávid és Suborits Péter harcolnak, közöttük 9 pontos a differencia. Őket kérdeztük a szezonzárót megelőzően.

Csuti Zoltán

A bajnokság vége felé közeledve egyre nőtt az előnyöd és most már szinte behozhatatlan a pontkülönbség. Zsebben van a bajnoki cím?

-Úgy gondolom,hogy már félig zsebben van,de nem akarom magam elbízni,mivel a technika bármikor közbe szólhat.

A Seat Leon Eurocup szezonzáróján történt technikai hibát sikerült orvosolni? Előfordulhat most is?

-Sajnos nem tudtuk meg a hiba okát,így kissé tartok, hogy a Formula Mastersen is előjön ez a meghibásodás..Reméljük nem..

A Benelux nemzeti fordulón kívül a spanyol és olasz kör is hozott Csuti győzelmet. Elégedett vagy a szezonban nyújtott szerepléseddel?

-Teljes mértékben elégedett vagyok magammal,az összes versenyen amin elindultam dobogón végeztem,tehát ez a szezon rendkívűl jól összeállt.

Habár még nem hivatalos, de arról szólnak a pletykák, hogy ősszel ismételten HTCC bajnokság kerül megrendezésre. Fogod erősíteni a mezőnyt akkor is?

-Mindenképpen szeretnék indulni,nagyon megtetszett a Simbin világa,de ősszel kezdem a főiskolás időszakot,így nagyon kérdéses az indulásom.

 

 

Gályár Balázs

1 futamgyőzelmet szereztél idén, a szezonnyitón. Keretes szerkezetet tervezel a bajnokságra nézve? Győzelemre, vagy inkább győzelmekre lenne szükséged, hogy befogjad Csutit.

-Igen sajnos csak 1 futamgyőzelem van a nevem mellett. A célom egyértelműen az hogy futamot nyerjek a Hungaroringen, de reálisan nézve nagyon nehéz dolgom lesz.

Stabil teljesítményt hoztál a bajnokság során. Folyamatosan hoztad a pontokat, mit gondolsz, ez lehet a kulcsa annak, hogy jelenleg második helyen állsz?

– Részben igen ez a kulcsa, igazából mindig mentettem a menthetőt és próbáltam a részemről a legtöbb pontot megszerezni és úgy távozni egy versenyhétvégékről.

Milyen érzések kavarognak benned a szezonzáró előtt? Ha esetleg nem sikerül a bajnoki cím, elégedett leszel a második pozícióval is? Bízol még egyáltalán a bajnoki címben, vagy már teljesen lemondtál róla?

-Várom már az utolsó megmérettetést a srácokkal és talán egy picit még izgulok is. Teljes mértékben elégedett leszek a 2. hellyel is, de mint minden versenyző a bajnoki címért küzd. Egy pillanatra se mondtam le a bajnoki címről, bár tény hogy jobb is lehetne a pozícióm, de a futamok nagy része nem úgy alakult ahogy azt jó párszor vártam. Nehéz lesz mert Csuti nagyon gyors és ügyes pilóta és szerintem van olyan tapasztalt már hogy ezt az előnyt tudja is kezelni, de bármi megtörténhet majd a 2 futamon, egy biztos nem fogom hagyni magam.

A paddockban már páran terjesztik a hírét az újabb őszi HTCC bajnokságnak. Láthatunk majd a pályán a nagy múltra visszatekintő versenysorozatban?

– Igen én is hallottam már hogy HTCC bajnokság újra fog indulni elgondolkodtató, de ez igazából a jövő kérdése, nem tudom még hogyan lesz tovább, de majd kiderül.

 

 

Nagy Dávid

Az utolsó forduló elõtt a harmadik vagy Suborits viszont nagyon közel van hozzád. Mire számítasz a
szezonzárón kettõtök csatáját tekintve?

Suborits egész szezonban nagyon gyors volt, és nehéz lesz megtartani a pozíciómat. Nagyszerű csaták lesznek ez biztos, de szerintem képes lehetek magam mögött tartani a bajnokságban.

A Formula.hu csapatban te viszed a prímet, te vagy legelõrébb a bajnokságban. Mit jelent ez neked? Elégedett vagy a szezonbéli
teljesítményeddel?

Teljes mértékben nem lehetek elégedett mivel a három nullázás sok pontveszteséggel járt. Azokon kívül szerintem jó szezont futok és megteszek minden tőlem telhetőt a csapat érdekében is, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.

Csuti vagy Gályár?

Csuti. Egész évben győzelmekért harcolt és rengeteg ponttal vezet. Gályárnak nagy hajrára lenne szüksége.

Ősszel minden bizonnyal egy újabb HTCC sorozat indul útjára. Fogsz nevezni a nagy múltú bajnokságba?

Valószínűleg igen. Számomra új lesz mivel még nem indultam korábban de szeretem az új kihívásokat és jó csatákra mindig nyitott vagyok. 🙂

 

 

 

Suborits Péter

Negyedik helyen vagy a bajnoki tabellán a Hungaroring előtt. Meg tudod fogni Nagy Dávidot az utolsó két futamon?

-Nos, mivel a bajnoki címre már nem vagyok esélyes ezért próbálom menteni a menthetőt, és természetesen megfogni Nagy Dávidot, ami persze nem lesz egyszerű mert Dávid is nagyon jó, kiegyensúlyozott, gyors pilóta, de remélem sikerülni fog és a 3. hely egy kis vígaszdíj lesz a bajnokság elvesztése miatt.

A szezon első felében Rólad és Csutiról szólt a bajnokság, aztán hirtelen visszaestél. Mi történt?

-Az eddigi 9 versenyhétvégéből kettőt ki kellett hagynom egyéb elfoglaltságok miatt amiket sajnos nem tudtam más időpontra tenni és egybeestek a futamokkal. Nagyon sajnálom hogy így alakult, mert úgy gondolom Csutival kiélezett csatákat folytathattunk volna a végéig.

Csapatban a harmadikak vagytok, egyéniben is ezt a helyet céloztad meg gondolom az utolsó futamokat megelőzően. Hogyan értekelnéd a szezonodat?

-Csapatban sokáig az első helyen álltunk de itt is érződtek a futamkihagyások és pont azok a pontokhiányoznak ahhoz hogy ott legyek/legyünk az élen. Amely versenyeken részt vettem véleményem szerint mindig sikerült a maximumot kihozni magamból, bár a változó időjárás néha megtréfált és rossz gumistratégiát választottam. Ettől függetlenül megvagyok elégedve a futamaimmal. A versenytársak többnyire szabályosak voltak, egy-egy kocc volt néha de hát az hol nincs.:)

Ősszel megrendezésre kerül a VSR talán legrangosabb SimBin bajnoksága, a HTCC. Láthatunk majd téged is a versenyzők között ősszel?

-Erről sokat nem tudok mondani előre, éppen érettségizek, és ha minden jól megy felsőoktatásban folytatom tovább tanulmányaimat, és minden azon múlik, hogyan lesz időm tesztelni versenyre járni. Én úgy vagyok vele hogyha indulok egy bajnokságban azt nem veszem félvállról és mindig ott akarok lenni az élen, persze ez nem mindig sikerülhet de minden a felkészülésen és az elszántságon múlik. Szóval lényeg a lényeg a HTCC számomra kérdéses de mindenképp szeretnék indulni ha időm engedi.

 

Tartsatok velünk a Formula Masters szezonzáró futamán is az SSTV honlapján ÉLŐBEN követhetitek figyelemmel az eseményeket. További információkért látogass el a Fórmura, vagy a VSR Facebook oldalára
Riporter: Dani Bálint