VSR Touring Cars : Ötödik forduló összefoglaló!

focikk_tcs_r5

A VSR Touring Car Series 5. versenyhétvégéjéhez érkeztünk ami a BTCC versenyeiről híres Oulton Parkba került megrendezésre. A pályáról annyit kell tudni, hogy az előzés nagyon nehéz, hogyha az ellenfelek nem hibáznak. A pálya tele van nagy szintkülönbségekkel, féktávokon, kigyorsításokon, sikánokba. Szóval elég könnyen lehet hibázni, hogyha egy rossz pillanatba lankad a pilóta figyelme.

Az időmérőn újra Nagy Dávid szerezte meg a pole pozíciót, kellemes 3 tizedes előnnyel Suborits Péter előtt.

Az első verseny előtt Suboritsnak technikai problémái akadtak (internet probléma), de a versenybíróság engedte indulni a futamon. Az első kör végén nem történt sok pozíciócsere, Leitner Norbert a 6. helyről feljött a 4. helyre, mögötte Nagy László és Horváth Péter voltak. A 7. helyért a két István, Mándity és Nyárasdy vívott. Mögöttük libasorba Szemenyei Ákos és Kis Tibor zárta a TOP 10-et. Mögöttük a többiek is szorosan tapadtak az előttük lévőkre. A második körben Nyárasdy a 7. helyről feladni kényszerült a versenyt technikai probléma miatt. A negyedik körben a hátsóbb régiókban alakult ki csata a 13. helyért Komlósi Péter, Jäger Tamás és Juhász Norbert között. Amíg ők beszúrogattak egymásnak a kanyarokba, az ötödik körben rájuk érkeztek a mögöttük lévők, Kun Ákos és Mihajlovics Máté is. Juhászt Kun Ákos egy 2 kanyaron át tartó menőverrel végül kívülről sikerült átvennie csapattársa pozícióját. Eközben elől is történtek a dolgok, a 2. helyen lévő Suboritsot megelőzte Varga Dávid. Az előzés miatt Leitner és Nagy László is megérkezett rájuk. Egy körrel később, a hatodik körben Leitner előzési pozícióba került Suboritssal szemben és meg is előzte, ám Péternek újra előjött az internet problémája és Leitnert véletlenül kipördítette, ezután Nagy László is belekeveredett és mindketten két helyet vesztettek ezek miatt.  Nagy Dávid ezidő alatt az első helyen egy kellemes tempót autózva kialakított egy 5 másodperces előnyt Vargával szemben. Az incidenseknek köszönhetően Horváth Péter és Mándity István örökölte meg Leitner és Nagy helyét a 4. és 5. helyet. A hetedik körben Suborits elhibázta az utolsó kanyart, így a mögötte lévő Horváth Péter el tudott mellette menni, így megszerezve a 3. helyet. Az utolsó körben Mándity utólérte Suboritsot akinek egyre jobban szakadozott a kapcsolata, így lelassítva elengedte Mándityt és az időközben felzárkozó Leitnert is. Nagy Dávid magabiztos nyerte a versenyt, mögötte Varga Dávid és Horváth Péter jutott fel a pódiumra.

Az első futam teljes végeredménye : A szerver ; B szerver

A második verseny fordított rajtrácsának köszönhetően Szemenyei Ákos és Nagy László indult az első sorból. Az első kanyarokat mindenkinek sikerült nagyobb incidens nélkül teljesítenie. Leitner a BMW-vel a 3. helyről Nagy Lászlót sikerült lerajtolnia így feljőve a 2. helyig. Hátrébb Varga is jól rajtolt, sikerült megelőznie Horváthot, majd később Mándityt is, így a 4. helyen fejezte be az első kört.
A második körben Nagy Dávid is megkezdte a felzárkózást, két kanyar alatt két helyet javítva már az 5. helyen találta magát Varga Dávid mögött. A harmadik körben az első három egymásra talált. Nagy László elkezdte Leitner Norbertet támadni, aki erre reagálva Szemenyeit kezdte viszont támadni, akit a kör végén körbeautózva sikerült megelőzni, így átvéve a verseny első helyét. Szemenyei ezután megkapta a nyakába Nagy Lászlót, Varga Dávidot és Nagy Dávidot akik Ákos előzése közben is pozíciót váltogattak, Nagy Dávid Varga elé került. A hatodik körben Leitner kezdett elszakadni az őt üldöző triótól, ám egy kanyarban hibázott és nekiment a gumifalnak. Ennek köszönhetően megsérült a felfüggesztése és ráesett az üldözőboly. Miután visszaért a pályára Leitner az utolsó kanyarban Nagy László nekiment a BMW-snek, így Leitner Norbert visszaesett a 4. helyre. A kiforgatást követően Mándity próbálta megelőzni Leitnert, aki próbálta védeni a pozícióját, végül egy fél körös csata után sikerült Mánditynak megszereznie a 4. helyet. Szemenyei eközben lesipuskásként állt mögöttük és kihasználva Leitner megingását megelőzte őt. Leitner, Szemenyei előzése közben elvesztette az autóját és a kavicságyba landolva, fejezte be a versenyt. Visszatérve az első háromra, a Nagy-Leitner incidens után Vargának sikerült megelőznie a lendületet veszítő Nagy Lászlót, így átvéve a verseny vezetését. Pár kanyarral később Nagy Dávid is követte Varga példáját és feljött a 2. helyre. A verseny utolsó körében még voltak eldöntetlen helyezések, Mándity István és Horváth Péter folytattak csatát a 4. helyért, végül nem történt helycsere, nem úgy mint a 9. helyért meccselő Komlósi Péter és Juhász Norbert között. Juhász hátulról meglökte Komlósit aki ennek köszönhetően visszaesett a 11. helyre. A versenyt Varga Dávid nyerte, szorosan a nyomába Nagy Dáviddal. Őt Nagy László, Mándity István és Horváth Péter követte.

Az második futam teljes végeredménye : A szerver ; B szerver

Ezen a hétvégén a bajnokságot vezető Huszár Norbert nem vett részt, így Nagy Dávidnak és Leitner Norbertnek esélye nyílt megelőznie őt és így még szorosabbá tenniük a bajnokság pontversenyét a bajnokság felénél. Legközelebb Rockinghambe látogatnak el a versenyzők aminek különlegessége, hogy egy része döntött ovál pálya.

Íme a bajnoki állás