VSR Touring Cars : Hatodik forduló összefoglaló!

focikk_tcsr6

Újabb fordulóhoz érkezett a VSR Touring Car Series. A 6. forduló a Rockingham Motor Speedwayen kerül megrendezésre. A BTCC versenynaptárába lévő pálya különleges ovál részéről lehet jellegzetes. A pálya dőlése 7 fok volt ahol a pályát használták így az ovál részre érkezés és elhagyás a belső pályarészeiről trükkös volt minden versenyzőnek.


A kvalifikációt Horváth Péter nyerte, mögötte Huszár és Leitner végzett. A bajnokság második helyén álló Nagy Dávid az időmérőn nem tudott részt venni és a 18. helyről tudott rajtolni.

A ratjrács ezen az egy pályán különbözik a megszokottól az ovál pálya szélessége miatt. Emiatt egy sorban 3 pilóta helyezkedett el. Ez a szelősség a rajtrácson a BMW-vel indulóknak kedvezett. Az első futamon a 3. helyről induló Leitnernek sikerült berajtolnia az első helyre ami kulcsfontosságú volt a verseny szempontjából. Ugyanis az első kanyarba egy elég nagy tömegbaleset történt. Galgóczi Norbert a 12. helyen haladva az első féktávjánál nem sikerült megállnia, így kiütötte az akkor második helyen lévő Huszárt és 3. helyen lévő Nagy Lászlót. Emiatt a baleset miatt többen is benézték az első kanyar féktávját és ezután egy hatalmas tömegbaleset történt. A tömegbalesetnek a nyertesei Csőke Dezső (7. helyről rajtolt) és Nagy Dávid (18. helyről rajtolt) akik 2. és 3. helyen fordultak az első kanyar után. Ezek után mindenki próbált visszaevickélni a pályára a sérült autókkal. Horváth Péter a 7. helyen Huszár Norbert a 20. helyen fejezte be az első körét. Innen kellett feljönniük, hogy a 2. versenyen előnyös pozícióból tudjanak rajtolni. A 2. helyen haladó Csőkét a 3. körben Nagy Dávidnak sikerült megelőznie. Huszár nagyszerű felzárkózást mutatva a 6. körben már a 10. helyig jött fel. Eközben a verseny felénél a 8. körben Leitner 7 másodperccel vezetett Nagy előtt, így ezt az előnyt már csak be kellett neki osztani. Huszár a 12. körben már a 6. helyen volt, amikor utólérte az előtte lévő Kis Tibort. Ők ketten fél körig vérre menő csatát folytattak, végül Huszárnak sikerült elmennie a Hondás, Kis Tibor mellett. A versenyt végül Leitnernek sikerült megnyernie, mögötte 13mp-el lemaradva Nagy Dávid végzett és még Mándity István fért fel a dobogóra.

A második versenyt Leéb István Jr. kezdhette meg az első helyről. Sikerült élnie a lehetőséggel és meg tudta tartani az első helyet az első kanyarok után. Mögötte Horváth Péter, Leitner Norbert és Huszár Norbert szorosan követték egymást, majd a többiek utánuk. A 2. körben Horváth kezdte támadni Leéb-et, de mögöttük Huszár és Leitner sem gondolta másképp, így egymás mögött zajlott közvetlen két csata. A csaták hevében közel értek a pilóták egymáshoz és Horváth szerencsétlenül járt az egyik kanyarban, mert Huszár egy kicsit megpöckölte, így keresztbecsúszott és a 10. helyre visszaesett. A 4. körben Leéb Istvánt utólérte Leitner és az első kanyarba sikerült átvennie a vezetést, mögötte Huszár sem tétlenkedett sokat, fél körrel később ő is elment a Seatos, Leéb mellett. Eközben hátrébb, Nagy Dávid feljött a 4. helyre és ő kezdte el támadni Leéb-et, majd az 5. körben sikerült megelőznie. Miközben a seatost előzték, hibázott így elment mellette Juhász Csaba és Mándity István is, így a 6. helyen találta magát Leéb István Jr. Az élen Leitnernek nem sikerült most meglógnia a Volkswagenes üldözőitől. Huszár Norbert egész versenyen mögötte jött, nem hagyta nyugodni egy percet sem. A verseny során a legnagyobb különbség közöttük másfél másodperc volt. A 9. körtől Leitnernek és Huszárnak sikerült leszakítaniuk a mögöttük jövő triót, Nagyot, Mándityt és Juhászt akik szintén egymást szorosan követték egész futam alatt. Leitnernek sikerült dupláznia Rockinghamben, így ledolgozott sok pontot a hátrányából a bajnokságban. Huszár biztos vezetéssel a 2. helyre jött be, míg Nagy Dávid is egy jó futamot teljesítve a 3. helyen végzett.

A bajnokság kezd szoros lenni az első három pilóta, Nagy Dávid, Huszár Norbert és Leitner Norbert között az utolsó 3 fordulóhoz érve. A következő versenyek újra BTCC-s helyszínen, Snettertonba lesznek.