VSR Touring Cars : Hetedik forduló összefoglaló!

 

Elérkeztünk a VSR Touring Car Series 7. fordulójához. A bajnokságot vezető Nagy Dávid a Rockinghami futamokon a versenyre későn csatlakozása miatt egy utolós rajtehlyes büntettéssel súlytotta a következő futamra. A bajnokság 3. helyén álló Huszár Norbert nem vett részt a 7. fordulón, így kijelenthető, hogy neki már nem lesz esélye behoznia a lemaradást az ezzel a hétvégével együtt hátralévő három forduló alatt.

A kvalifikációt a bajnoki pontállás 2. helyen lévő Leitner Norbert nyerte, fél másodpercet adva a 2. helyezett Mihajlovics Máténak. Őt Mándity István, Jäger Tamás és Varga Dávid követte.

Az első versenyen az első kettő pilóta, Leitner és Mihajlovics a BMW-kkel sikerült megtartaniuk a helyüket, mögöttük Csőke Dezső, Varga Dávid és Kun Ákos ért össze. Utóbbinak fájt a legjobban ugyanis a hármas koccanás miatt leszorult a fűre és csak utolsóként, a 24. helyen tudott visszacsatlakozni a pályára. A 4. kanyarba újabb koccanások volt, Jäger és Varga ért össze, Varga keresztbeállt, de nem veszített pozíciót. Első kör elején a bajnokságot vezető Nagy Dávid a 21. helyről rajtolva már a 14. helyen volt. Az 5. körben Vargának sikerült kívülről megelőzni a Hondás Jäger Tamást így átvette a 4. helyet. A verseny felénél az első helyen Leitner Norbert 4 másodperccel vezetett Mihajlovics Máté előtt. Őt szorosan követte a 3. helyen Mándity István. A 4. és 5. hely ekkor Varga Dávid és Jäger Tamás volt. Nagy Dávid már a 9. helyig feljött. A 10. körben Jäger-t megelőzte Szabó Roland a Volvóval így a TOP 5-be találta magát. Nagy Dávid végig remek versenyt futva próbált minél kevesebb pontot bukni Leitner ellen és sikerült a 7. helyen befejeznie a versenyt. A futamot Leitner nyerte a dobogóra még Mihajlovics és Mándity fért fel. A top5-be még Varga és Szabó fért be.

Az első futam teljes végeredménye

A második versenyen Csőke Dezső és Jäger Tamás indult két Hondával, harmadik helyről Nagy Dávid VW-el és negyedik helyről Szabó Roland Volvóval. A rajton szokás szerint a BMW-vel indulók szoktak előnyt szerezni, Leitnernek sikerült az első kanyar előtt a 4. helyre feljönnie a 8. helyről félig a füvön menve, Mihajlovicsnak ez nem sikerült mert a pálya palánkos része felől próbált előzni és elfogyott a helye.Az első kanyarokat sikerült a mezőnynek incidens nélkül teljesítenie. A harmadik körben azonban baleset történt, az első kanyarban. A 2. 3. helyen Jäger Tamás és Nagy Dávid csatázott mögöttük szorosan Leitner, majd őt is szorosan követte Varga Dávid. Az első kanyar féktávjához érve Jäger és Nagy egymás mellett fordultak, Leitnernek egy hajszálnyival korábban kellett fékeznie az előtte haladók miatt és Varga ezt későn vette tudomásul így Leitnert keresztbe állította. A keresztbeállt kocsit sajnos Szabó Roland nem tudta elkerülni így elég nagy sebességgel becsapódott Leitner autójába így felfüggesztés sérülést okozott a BMW pilótának. Leitner a 12. helyen míg Szabó a 19. helyen tudtak visszacsatlakozni a versenybe. Az élen eközben Csőke Dezső 2mp-es előnyt épített ki az üldöző bollyal szemben. Ez nem tartott ki sokáig ugyanis Nagy Dávid a 6. körben már átvette a vezetést Csőkétől és két körrel később Varga is megelőzte őt. Leitner a 10. körben már a 7. helyen tartózkodott és próbálta menteni a menthetőt. A versenyt és a bajnokságot is magabiztosan vezető Nagy Dávid nyerte. Mögötte 3mp-el lemaradva Varga Dávid követte a második helyen, míg az utolsó pódiumos helyezést Mándity István szerezte meg. A 4. helyen Jäger Tamás míg az 5. helyre Leitnernek sikerült feljönnie a kipördülését követően.

Az második futam teljes végeredménye

A bajnokságot Nagy Dávid 94 pontos előnnyel vezeti Leitner Norbert előtt. Nagy Dávidnak mostantól csak a stabil pontszerző helyeken kell behoznia a kocsit, felesleges kockáztatás nélkül is biztosíthatja a bajnoki címét, míg Leitnernek adott a feladat: minél több versenyt és időmérő edzést nyerni, hogy ledolgozhassa hátrányát. Még bármi előfordulhat, technikai hiba, itnernet gond stb. Az utolsó két fordulóra a tengerentúlon, az Amerikai Egyesült Államokba kerül sor, legelőször a Road Atlantai pályára látogat a mezőny.

Íme a bajnoki állás