A VSR-ben már novemberben megkezdődik a 2024-es szezon!

VSR Monza rajt

November 6-án kezdődik a VSR (Virtual SimRacing) 2024-es szezonja, ahol már az iRangsor 2024-es értékelése is megkezdődik.

Kezdjük a lényeges információkkal: A Virtual Sim Racing 2019 után kezdett el ismételten bajnokságokat szervezni, és szerencsére az érdeklődés egészen magas fokú volt – ezt jól jelzi az, hogy összesen 63 szimulátoros nevezett be a három bajnokság küzdelmeire.

A 2023-as szezon a VSR F3-as bajnokságával kezdődött januárban, ahol a wannaBEE SRT feltörekvő csillaga, Pálla Balázs és az iRacing világbajnokságon már korábban jeleskedő, a Monaco Sim Racing World Cup-on bronzérmet szerző Tóth Dávid küzdött meg a bajnoki címért. Ezt a bajnokságot Pálla Balázs nyerte, és ezzel be is biztosította magának a SIM Liga meghívásos bajnokságán való részvételt. A harmadik helyet a Gran Turismo platform ásza, Mihalidesz Máté szerezte meg.

Pálla Balázs zseniális versenyzéssel nyert COTA-n

Következett tavasszal a TCR bajnokság, ahova természetesen megérkeztek a túraautós specialisták is – többek között Leitner Norbert, és Sinka Dániel, akik korábban már a Michelisz Norbert által rendezett tehetségkutatóban is szép eredményeket értek el – valamint Bucsi Attila, aki Magyarország egyik legnagyobb túraautós tehetsége. Leitner Norbert meg is nyerte a kiírást, de Bucsi Attila rendesen megizzasztotta őt. A harmadik helyet Pálla Balázs szerezte meg aki ezzel bebizonyította, hogy számos kategóriában meg tudja állni a helyét.

Leitner Norbert

Végül nyáron került megrendezésre 2011 után először a VSR NASCAR bajnoksága. Itt is megjelentek Magyarország legjobbjai ebben a szakágban, mint pl. Eke Dávid, Roós András, Lőrinczy Máté és Leitner Norbert. Mivel ez a szakág hazánkban még kuriózumnak számít, ezért az itt megszerzett eredmények nem számítottak bele az iRangsor értékelésébe. A bajnoki címet Roós András zsebelte be Leitner Norbert előtt, a virtuális dobogó alsó fokára pedig egy feltörekvő oválos tehetség, Szilvási Patrik állhatott fel.

Roós András

Az évértékelés után pedig tekintsünk előre, mit tartogat még az idei év a VSR versenyzőinek.

Indul a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA bajnokságának 4. szezonja

Nos a SIM Liga és a VSR közös szervezésében lezajló iRangsor meghívásos torna a ranglista 24 legjobb versenyzőjét állítja majd szembe egymással. Ennek a 24 versenyzőnek a VSR TCR és F3-as bajnokságán kellett legalább 5 fordulót teljesítenie, és olyan eredményeket felmutatnia, amivel be lehetett kerülnie a 24 legjobb közé.

A mezőnynek az év végén leköszönő GTE kategória egyik legfényesebb csillagát, a Chevrolet Corvette C8.R GTE-t kell majd meghajtania a világ legnagyobb kihívást jelentő pályáin.

– 1. FORDULÓ: 2023. szeptember 18. – MONZA
– 2. FORDULÓ: 2023. október 2. – ROAD ATLANTA
– 3. FORDULÓ: 2023. október 9. – RED BULL RING
– 4. FORDULÓ: 2023. október 16. – FUJI
– 5. FORDULÓ: 2023. október 23. – BATHURST
– 6. FORDULÓ: 2023. október 30. – HUNGARORING

 

A VSR-ben már a 2023-as év végén nekilendülünk az új szezonnak

Novemberben pedig megkezdődik a VSR 2024-es szezonja a GT4 kategória autóival, ahol az iRangsor 2024-es értékelése is el fog indulni. Hogy miért is fontos részt venni a VSR bajnokságain? Nos az idei SIM Liga összedíjazása több, mint 800 ezer forint lesz, és minden induló nyereményben fog részesülni.

– 1. FORDULÓ: 2023. november 6. – ROAD AMERICA
– 2. FORDULÓ: 2023. november 13. – DONINGTON PARK
– 3. FORDULÓ: 2023. november 20. – WATKINS GLEN
– 4. FORDULÓ: 2023. november 27. – SEBRING
– 5. FORDULÓ: 2023. december 04. – BRANDS HATCH

Érdemes tehát követni a VSR weboldalát, ahol bővebb információkat meg lehet találni a nevezéssel kapcsolatosan. Ezen kívül érdemes feliratkozni a PAZA Production YouTube és TikTok csatornájára, hogy a jövőben se maradj le a bajnokságok élő közvetítéseiről és összefoglaló videóiról.