A VSR GT4-es szezonjának második fordulóján is új győztest avattunk

Az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD 52 fős mezőnye

Egy dolog azonban konstans az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD idényében: Az első futamokon Pálla Balázs legyőzhetetlen.

52 autó futott neki a szezon második időmérő edzésének, ami azt jelentette, hogy a 4 kilóméteres pályán nem csak gyorsnak kellett lennie a versenyzőknek, hanem jól is kellett helyezkedniük.

Az első futam pole pozícióját – sorozatban másodszor – Pálla Balázs szerezte meg, mellőle csapattársa, Nagy Szilárd rajtolhatott. A top5-be még Oláh Dániel, Nagy Levente és az imolai második verseny győztese, Csikós Dominik fért be.

Pálla jól kapta el a rajtot, azonban mögötte elindult a káosz. Nagy Szilárd és Csikós Dominik is beragadt a rajtnál, melynek 2 kanyarral később az lett a következménye, hogy a feltorlódott mezőnyben Csikós keresztbeállt, majd Kun-Szabó Gergely, Lantos Szabolcs és Nagy Zsolt óriásit csattant.

Csikós Dominik balesete

A mezőny elején Pálla – szokásához híven – elkezdett meglépni. Mögötte Nagy Szilárd és Oláh Dániel csatázott, miközben a 7. és 8. helyről rajtoló Leitner Norbert és Roós András elkezdett felzárkózni. Ez a bizonyos felzárkózás az előbbinek sikerült jobban, hiszen féltávnál már a második helyért küzdött Impulse Racinges csapattársával, Nagy Szilárddal.

A legnagyobb csata mégis a 7. helyért folyt Nagy Ádám, Nagy Levente, Sinka Dániel, Méry Ambrus, Pálla Bálint, Majoros Gábor és Csikós Dominik között. Itt Sinka bizonyult a legjobbnak, azonban a 7. helyével így sem lehet teljesen elégedett, hiszen a leggyorsabb kör az ő nevéhez fűződött.

Nagy Ádám vezeti a bolyt

Pálla Balázs egyelőre szinte verhetetlen a GT4-es autóval

Az utolsó körökben a már említett csaták tartották lázban a nézőket. Végül Pálla Balázs magabiztosan nyert, mögötte Leitner Norbert futott be a második helyen, Nagy Szilárd pedig harmadik helyével biztosította be az Impulse Racing teljes dominanciáját.

A top14 maradék helyeit Oláh Dániel, Roós András, Viski Róbert, Sinka Dániel, Nagy Levente, Méry Ambrus, Nagy Ádám, Pálla Bálint, Majoros Gábor, Csikós Dominik és Szenteszki Ákos bérelte ki. Ez azt jelentette, hogy a második felvonáson az első sorból Szenteszki és Csikós rajtolhatott.

Pálla Balázs vezeti a mezőnyt

A fordított rajtrácsos verseny indulását Szenteszki jól kapta el, azonban Csikós ismét beragadt. Az első körben ezúttal a 7. helyről rajtoló Nagy Levente forgott meg, de a tömegbaleset szerencsére itt elmaradt.

Elől Majoros kihasználta Csikós rossz rajtját és Pálla Balázshoz hasonlóan ő is gyorsan elkezdte kiépíteni előnyét. A már említett Pálla Balázs viszont Imolához hasonlóan gyorsan átvágta magát a mezőnyön és az első helyet vette célba.

Majoros Gábor

A legnagyobb küzdelmet ezúttal Pálla Bálint és Sinka Dániel mutatta be az ötödik helyért. Sinka 17 körön keresztül próbálta legyűrni ellenfelét – mindhiába.

Pálla Balázs mellett is voltak nagy felzárkózók: Horchy Hunor a 34. helyről jött fel a 14-re, Nagy Zsolt pedig 32-ről a 16-ra.

Majoros Gábor első győzelmét szerezte a VSR-ben

Ez azonban nem igazán érdekelte Majoros Gábort, aki a 17 körből 17-et vezetett, és megnyerte az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD Road Atlantai második versenyét, amivel megszerezte élete első VSR-es győzelmét. A virtuális dobogó második és harmadik fokára Pálla Balázs és Nagy Ádám állhatott fel.

A top10-be még Csikós Dominik, Pálla Bálint, Sinka Dániel, Méry Ambrus, Nagy Szilárd, Leitner Norbert és Viski Róbert fért be.

Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD mezőny

Az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD bajnokságot így magabiztos, 66 pontos előnnyel vezeti Pálla Balázs Majoros Gábor és Csikós Dominik előtt.

A megnövekedett létszám miatt a következő eseményt nem Donningtonban, hanem Spa-ban kerül megrendezésre, mely fordulónak a közvetítését ismételten a PAZA Production YouTube csatornáján nézhetitek majd meg.