Félidőben készült interjú DTM jelenlegi dobogósaival

A nyolc fordulóból már négy lement a Raceroom-os DTM bajnokságban. Félidőben készítettünk egy kis interjút a jelenlegi dobogósokkal.  

rrre-2016-10-05-11-21-29-55
Jelenlegi éllovas : Molnár Dániel

Hogyan tudnád értékelni az eddig versenyeken nyújtott teljesítményedet? Elégedett vagy vele?
MD :Eddig lement 4 hétvége és a 8 futamból 8 dobogót sikerült szereznem. Győzelem is van, eldobott győzelem is. Elégedett vagyok a kezdéssel,ahhoz képest, hogy sokszor szenvedek a pályán. Nem rossz az eddigi teljesítmény, de ez nem lesz elég, ha el akarok érni valamit év végén.

Az első helyekért szoros csaták vannak és most a Norisringen sikerült győznöd is. Szerinted a hátralévő versenyeken megtudod ismételni ezt?
Nyilván szeretném, ha ez megmaradna,de Balázs gyorsabb nálam. A DTM is jobban fekszik neki, jobban tudja finomhangolni az autót,  jelenleg tehetetlen vagyok ellene. Nehéz magamra alakítani az autót, ami miatt az időmérőn már hátrányba kerülök sokszor. Viszont a német pályákat szeretem, nincs olyan pálya a naptárban amitől felfordulna a gyomrom, szóval bizakodom.

A bajnoki tabellát jelenleg vezeted, a második helyen Toldi Balázs, a csapattársad, aki 3 ponttal el van maradva. Milyen a kapcsolatotok a csapatban? A bajnokságban való harc nem öli meg ezt?
Mindig igyekszem olyan csapattársakat keresni,akikkel végig együtt lehet dolgozni és jó a hangulat a pályán és a pályán kívül is. Balázzsal is ilyen a viszony,régóta ismerem, rendszeresen találkozunk is. Örülünk egymás sikerének, támogatjuk egymást. Nem hiszem,hogy az utolsó futamon menne a nagy titkolózás és szemétkedés. Az lehet,hogy a legutolsó tizedekért már külön készülünk,de úgy gondolom, hogy továbbra is támogatni fogjuk egymást és ha futamon össze lehet dolgozni,akkor azt meg fogjuk tenni.

Szerinted sikerülhet neked a bajnoki címet megszerezned?
Szerintem 33% esélyem van rá. A futam eldobás talán nekem a legrosszabb,hiszen dobogós pontokat kell dobnom, de ilyen ez a popszakma. Ha sikerül győzni pár futamon, akkor biztos, hogy izgalmas végjáték lesz.

rrre-2016-10-22-23-16-17-22
Jelenlegi ezüst érmes : Toldi Balázs

 

Nem 1-2 DTM bajnokság van már a hátad mögött. Miben más a Raceroom féle DTM-el menni? Miben jobb,rosszabb?
TB :Így van. Csak a szoftver változott az évek alatt. Az autó stílusa mindig ilyen volt, így a tapasztalat jól jön most. Irányításban, FFB-ben és a fizikában jobb a RaceRoom, mint a korábbi szoftverek és a modjai amikkel versenyeztem. Ugye itt most van DRS-re is lehetőség, korábban nem volt. A Sprint futamok is jobbak szerintem, mint a hosszabb taktikázósabb versenyek. Szerencsére nem a spórolásról szólnak a mostani versenyek. Vannak dolgok, amikben viszont elmarad a RaceRoom még a korábbi idősebb szoftverek mellett. Ilyen például az időjárás változása, amit a Race07 ugye tud, de még a zászlószabályok hiányát is ide lehet sorolni, ami viszont érthetetlen, hogy miért nem alapvető dolog egy mai szimulátorban.

Milyen az eddigi teljesítményed? Elégedett vagy vele?
Az első versenyhétvégi teljesítményemet leszámítva a többivel elégedett vagyok. Próbálom a teljesítményemet versenyről versenyre átmenteni. Sajnos néhol vagy egy elrontott rajt vagy egy önhibámon kívüli ütközés is bele-bele szól az eredményekbe.

Zsinórban nyertél 5 futamot. Lehet végig ilyesmi eredményeket hozni az utolsó futamig? Mit vársz a következő fordulókban.
Még 8 verseny van hátra a bajnokságból, ami nagyon hosszú szakasz és nem gondolok ennyire előre, hogy sikerülhet e még a maradék versenyeken is sorozatban nyerni. Érezhetően a mögöttem lévő versenyzők nincsenek annyira lemaradva és néha megnehezítik a dolgomat. Jó technikás pályák jönnek majd és én is kíváncsian várom őket. Mindről van korábbi tapasztalat, remélem sikerül ezeket hasznosítani.

A futam eldobás miatt megy a matek rendesen. Dráma lesz a finálé vagy szép lassan tisztázódik addigra az erősorrend szerinted?
Nem gondolnék arra, hogy bárki is ellóg és megnyeri idő előtt a bajnokságot, mivel könnyen belelehet keveredni a balesetekbe és akkor könnyen veszíti a pontokat az ember. Sajnos, ha úgy vesszük én már elhasználtam a futam eldobásomat, szóval nekem nincs esélyem hibázni, így valamilyen szinten egy teher is van vállamon.

 

A harmadik helyezett : Nagy László
A harmadik helyezett : Nagy László

Elégedett vagy az eddigi DTM-es teljesítményeddel?
NL :95%-ban igen. A jövőben a kisebb hibákat kerülni kell a versenyen, és elégedett leszek.

Eltér valamiben a Mercedes? Miért választottad azt?
A bajnokság előtti teszten kipróbáltam mindhárom márkát. Lehetett érezni a különbséget az autók között, talán az irányítás az, amiben a BMW jobb választás, de a csapattal úgy sejtettük, hogy sok BMW lesz, ezért választottuk a Mercit.

A márkaverseny eldőlni látszódik. A csapatban viszont ide-oda megy a helycsere. Mik az esélyek?
A márkaversennyel nem foglalkozom, azt már a bajnokság előtt lehetett tudni a kocsiválasztásnál, hogy a BMW megnyeri. Az egyéni és a csapat jobban érdekel. Sajnos csapatunknál a másik autó műszaki gondok miatt már versenyhétvégét is kihagyott, de a dobogóra mindenképp felállunk.

Milyen végjátékot vársz?
Egyéniben a dobogó a cél, és szeretnék minél magasabbra felállni, de az ellenfelek nagyon erősek, így nehéz dolgom lesz. Ehhez kell a hibátlan versenyzés és sok szerencse is, hogy a balesetek elkerüljenek. Bízom benne, hogy korrekt és kemény küzdelmek lesznek a bajnokság második felében is. A bajnoki cím elérését Balázs parádés teljesítménye elhomályosítja, de az utolsó verseny utolsó köréig küzdeni fogok minden pontért.

> Íme < a bajnokság állása. A következő forduló Oschersleben lesz. Ha szeretnél csatlakozni a bajnokságra,akkor nincs más dolgot,mint > itt < jelentkezni.