GT4-es, iRangsoroló bajnoksággal indul a VSR 2024-es szezonja!

GT4 autók a Nordschleifén: Kiss Norbert, Roós András, Báldi Gergő, Bucsi Attila, Leitner Norbert, Tóth Dávid

November 6-án, hétfőn kezdődik a VSR új szezonjának első bajnoksága, mely már bele fog számítani az iRangsor 2024-es küzdelmeibe.

2023-ban nagy sikert aratott az iRangsor rendszer bevezetése, mely egy bizonyos matematikai számítás alapján (rajtok, pole pozíciók, győzelmek, top 5-ös eredmények, top 10-es eredmények, kiesések, incidensek) rangsorolta Magyarország legjobb szimulátorosait – az iRacing platformon.

Az iRangsor legjobb 24 pilótája az év fő eseményére, a K&H, a HUMDA, a TRP Hungary és a Samsung által támogatott 2023-as SIM Liga döntőre a VSR 2023-as szezonjának két bajnokságáról, a TCR-ből és az F3-ból jutott be.

A rendszer ezután sem módosul, hiszen ismételten két VSR-es bajnokság alapján kell majd bejutni a jövő év őszén rendezett SIM Liga iRangsor döntőre, melyek közül az első egy 5 fordulóból álló GT4-es bajnokság lesz.

A nevezők a Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR, a BMW M4 GT4, McLaren 570S GT4, az Aston Martin Vantage GT4, és a Mercedes-AMG GT4 közül választhatják ki azt az autót, mellyel szeretnének nekivágni az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD küzdelmeinek.

GT4-es autók a Red Bull Ringen

GT4-es autókkal a világ legjobb pályáin

És, hogy kik lesznek ezek a bizonyos nevezők? Az iRangsor bajnokság legnagyobb sztárjai közül Pálla Balázs és Sinka Dániel már leadta a nevezését, de nagyon jó látni, hogy a rengeteg ismerős név mellett rengeteg új arccal is találkozhatunk majd a 2024-es szezon első megmérettetésén.

Az előző szezonban Pálla Balázs robbant be, és egyből megnyerte az F3-as bajnokságot, így nem kizárt, hogy a GT4-es idény egy újabb gyors tehetség felbukkanását fogja hozni.

A versenynaptár szokás szerint a világ legismertebb pályáira kalauzolja el a versenyzőket:

  • november 6. – IMOLA (Grand Prix)
  • november 13. – ROAD ATLANTA (Full Course)
  • november 20. – DONINGTON (Grand Prix)
  • november 27. – COTA (International)
  • december 4. – NÜRBURGRING (Grand Prix)

A közvetítéseket a már megszokott módon a PAZA Production youtube csatornáján tekinthetitek meg, a három kommentátor pedig ezúttal az Eurosport-tól Molnár Dávid, valamint a Network4-től Roós András és Baski Dávid lesznek.

Nevezés | Discord | Szabályzat