Így telt május!

Új cikkekkel jelentkezünk a bajnokságaink alatt, ahol pár mondatban beszámolunk a májusi futamainkról. 

Csincsik Marcell 4-ből 4. Májusban a bajnokság 5. állomása is lement, Marcell ebből 4 futamon indult és mind a 4 helyszínen győzött. Sem Görögszágban, sem Németországban nem volt ellenfele. A görögországi forduló 2 perces előnyével szemben Németországban már csak 20 másodperc volt az előnye, de a pontokat ez nem befolyásolja. Malm Balázs és Kőhegyi József fej-fej mellett haladnak a bajnokságban. A májusi két fordulóban egymást felcserélve szereztek egy 2. és egy 3. helyet. Galambos Péter továbbra is a legjobb subarus, de az 5. helynél nem tud előrébb jönni a Mitsubushik ellen.

Az Audi TT RS Cup egyre kiélezetebb, hiszen megkezdődtek a körbeverések. Májusban Bana Kornél mellett Pinczés Ádám és Nyilas László is nyert futamot, Molnár Dániel pedig kihagyott egyet. Az végén lesz egy eldobás, szóval ez még nem jelent hátrányt, nála már a valós pontszerzés megy, amennyi lesz év végén, az fix, nem kell vonni belőle. Ez talán segítség lehet neki, hogy tisztában lássa, hogy hol is áll.

A főbajnokságunknak, a VRS eSport Audi R8 LMS Cupnak két állomása volt a hónapban, Hockenheim és Spa. Bana Kornél és Morvai Norbert felválltva álltak a dobogó első két fokán. A sorozat egyre szorosabb, a futam eldobás úgy néz ki, hogy nagy szerepet kap majd év végén, ha így marad a győzelmek cserélgetése. Báldi Gergő feladni kényszerűlt a bajnokságot, így vele sajnos már nem kell számolni. A dobogó harmadik fokát Németországban Cziranku Dániel, Belgiumban Nyilas László szerezte meg. A dobogó harmadik fokára jelenleg a Pinczés-Nyilas duóból kerülhet ki a legjobb.

Az Assetto Corsa mezőnye júniusban a finálékba csap bele. Irány Laguna Seca, tartsatok velünk!