Így telt március és április!

Új cikkekkel jelentkezünk a bajnokságaink alatt, ahol pár mondatban beszámolunk a márciusi és áprilisi futamainkról. 

Barbagalloban és Interlagosban megállíthatatlan volt Tóth Dávid, ahol 2 győzelemmel és egy további dobogós helyezéssel magabiztosan megnyerte a bajnokságot. Barbagallótól kezdve a kérdés az volt, hogy ki szerzi meg a bajnokságban a második és harmadik helyet. Bana Kornél egy második és egy első hellyel kezdte a hajrát, amire Nagy Balázs egy harmadik és egy top10-es eredménnyel válaszolt. Katona Richárd eközben csak két top10-es eredmény tudott felmutatni. Interlagosban a kérdés inkább már csak az volt, hogy Katona vagy Bana lesz az összetett dobogó legalsó fokán. Ezt Kornél végül 6 pont előnnyel megszerezte, így Ő állhat Tóth Dávid és Nagy Balázs mellett a dobogón. Gratulálunk!

A csapatbajnokságot a Green Dragon Racing Team nyerte meg a Nagy Balázs – Katona Richárd párossal. Katona az egyéniben a 4. helyet szerezte meg. A csapat ezüst Bana Kornél – Molnár páros lett a S&B Kerékvető Podcast Racing színeiben, míg a dobogó harmadik fokára a Fast & Furious Racing Team színeiben Nyilas László és Kökényesi Péter állhat fel.

Az ausztráliai kiruccanást Morvai Norbert teljesítette a legjobban. A 4 futamból 3 alkalommal is diadalmaskodott, Tóth Dávid stabil teljesítményével 4 db 2. helyet hozott, míg Bana Kornél 1 győzelemmel és két 3. hellyel távozott a kontinensről. Ez a hármas kiemelkedik a mezőnyből. Az élen végig fair, tiszta csatával előzgetik egymást és uralják a pódiumokat. Ausztráliában egyszer tudott dencs Attila beleszólni a dobogóra, amikor harmadik helyen végzett a második bathursti fordulóban.

Április elején fejeződött be Interlagosban az Audi TT Cup. 

Interlagosban egy győzelemmel és egy 4. hellyel bebiztosította bajnoki címét Morvai Norbert, aki a tavalyi VRS eSPort R8 LMS Cup után ismét a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett. A bajnoki második helyét Tóth Dávid, a harmadikat Bana Kornél szerezte meg. Gratulálunk!

A csapatbajnokságot a Morvai Norbert – Lázár Attila vezette N/A Motorsport nyerte meg, megelőzve a csapatszinten itt is tökéltes duót alkotó Nagy Balázs – Katona Richárd párost, vagyis az Old Boys Racing Team-et. A bajnokság harmadik helyezését a Mézes Gyula – Dencs Attila páros szerezte meg a Real Racing színeiben.

Véget ért mind a két tavaszi bajnokságunk, a Formula Series és a TT Cup is. Összeadtunk a megszerzett pontokat és kialakult az összetett pontverseny első három helyezettje.

1. Tóth Dávid – 2580 pont (1315+1265)
2. Bana Kornél – 2082 (1139 + 943)
3. Nagy Balázs – 1858 (856+1003)

Június elején lesz egy díjátadónk, ahol megünnepeljük a legjobbakat, ezzel kapcsolatban hamarosan jövünk a részletekkel. Ha nem tudsz eljönni, találkozunk összel a szervereken, ahol a VRS Sport Group támogatásával további bajnokságokra számíthattok!