Indul a VSR BTCC ’17 rFactor 2-es bajnoksága!

Ősztől előtérbe kerül az rFactor2 és ehhez nem is találhattunk volna alkalmasabb bajnokságot, mint a BTCC. A Virtual SimRacing életében már hagyomány a British Touring Car Championship, így tökéletes választás lesz ezzel megkezdeni rFactor2-es pályafutásunkat. 
Szeptember végén indul immáron a 4. BTCC bajnokságunk, ám ezúttal egy új játékkal, az rFactor2-vel zajlik majd a megmérettetés. A bajnokság ugyan úgy keddenként kerül megrendezésre, amikor is 3 futamos versenyhétvégéken tudtok részt venni, amiből a legrosszabb hétvégéd eldobható lesz! A bajnokság ingyenes,csak az rFactor2-vel kell rendelkezned!

Nem ismered a sorozatot? Íme pár pilóta, akik bajnokságot nyertek az elmúlt 20 évben: Gabriele Tarquini, Alain Menu, Rickard Rydell, James Thompson, Yvan Muller, Colin Turkington. Ismerősek,igaz? De még sorolhatnánk olyan neveket is, akik nem nyertek BTCC címet, de más bajnokságban helyt álltak, sőt bajnokságokat is nyertek: Rob Huff, Andy Priaulx, Tom Chilton. Ez a BTCC. Egy kőkemény, nagyon szoros test test elleni bajnokság, ahol a 3 fordulós versenyhétvégék alkalmával kevésbé számít az autó. A cél az egyenlőség. Rengeteg típus található meg és minden évben valamennyi szerez győzelmet. Mi a valós autópark kb felét fogjuk használni, név szerint: Honda, BMW, Ford, Chevrolet, Toyota.

Lebonyolítás: A bajnokság kedd esténként fog zajlani, ahol 3 futamos versenyhétvégék lesznek megrendezve.
Időterv helye

I. tesztfutam: 2017.09.12. – Donington Park
II. tesztfutam: 2017.09.19. – Brands Hatch Indy
2017.09.26.- Brands Hatch Indy
2017.10.10.- Donington Park
2017.10.24.- Oulton Park
2017.11.07.- Croft Circuit
2017.11.21.- Snetterton Motor Racing Circuit
2017.12.05.- Knockhill Racing Circuit
2017.12.19.- Silverstone Circuit
2018.01.02.- Brands Hatch

Pontozás: A szokásos VSR pontozás lesz,vagyis a legjobb 60 ember kap pontot. A top10-nél nagyobb különbségek vannak, hogy egy esetleges futam kihagyás után is legyen esélyed a bajnoki címért harcolni, ha utána hozod a jó eredményeket!

Futam kihagyás/eldobás: A legrosszabb versenyhétvége eldobható!

Bajnokság költségei,nevezési feltételek: A bajnokság ingyenes, csupán az rFactor2 játékkal kell rendelkezned!

 

> Jelentkezés az ingyenes bajnokságra <

> Még több információ a bajnokságról (versenykiírás,szabályzat,letöltési lehetőségek) <

 

A bajnoksággal kapcsolatos segítségnyújtásokat köszönjük a SIMCO-nak, SRS-nek és Pavlovics Zolinak!