Leitner Norbert az utolsó fordulón is bizonyított, ő lett az Odyssey TCR Series | Powered by VSR bajnoka

Leitner Norbert

A drámai Road Americai forduló után mindkét bajnokesélyes büntetéssel érkezett meg Silverstone-ba, ahol mind Leitner, mind Bucsi Attila bebizonyította, miért ők dominálták az Odyssey TCR Series | Powered by VSR idei szezonját.

Az időmérő edzésen egyikük sem vehetett részt, és ezt a lehetőséget Pálla Balázs ki is használta, aki a bajnoki harmadik hely megszerzéséért harcolt.

Második helyről Bucsi Attila csapattársa, Barna Martin indulhatott, a maradék bónuszpontokat pedig Nagy Szilárd, Mihalidesz Máté és Csikós Dominik gyűjtötte be.

A rajtot jól kapta el Barna, és át is vette a vezetést, azonban Pálla gyorsan vissza akart vágni, és már a kör végén megelőzte riválisát.

Pálla Balázs és Barna Martin

A mezőny ekkor látta ezen a versenyen utoljára Pállát, hiszen a wannaBEE SRT versenyzője egyből meglépett az őt üldöző versenyzőktől, és megnyugtató előnnyel nyerte meg a Silverstone-i első futamot.

Mögötte viszont éles küzdelem alakult ki Barna, Sinka, Mihalidesz és Csikós között, melyből végül Barna került ki győztesen, a dobogó alsó fokára pedig Nagy Szilárd állhatott fel.

Hátrébb Bucsi és Leitner szenzációsan zárkózott fel, kéz a kézben vadászták le áldozataikat, és végül a boxból rajtolva is a 11. és 12. helyen értek célba.

Bucsi Attila és Leitner Norbert

A top14 sorrendje a dobogósok mögött a következő képpen alakult: Mihalidesz Máté, Pinczés Ádám, Csikós Dominik, Sinka Dániel, Roós András, Viski Róbert, Nagy Ádám, Bucsi Attila, Leitner Norbert, Nagy Zsolt, Balazsin Bence.

Míg Bucsi Attila büntetése csak az első futamra szólt, addig Leitner Norbertnek a második futamon is a boxból kellett rajtolnia. Ez azt jelentette, hogy amennyiben az Impulse Racing listavezetője kiesik a versenyről, és Bucsi Attila nyer, abban az esetben ő lesz a bajnok.

Bucsi nem hagyott kérdést a második futamon, de Leitner is szenzációsan teljesített

Bucsi ilyen felfogásban vágott neki a futamnak, és Pálla Balázs hasonlóan, ő sem adott esélyt a riválisoknak. Gyorsan lerajtolta Balazsint és Nagy Zsoltot, és kicsekkolt már az első kör végén.

A második helyre a sérüléssel versenyző Roós András jött fel, aki a mögötte lévő csatározásoknak köszönhetően szintén nyugodt versenyt teljesíthetett.

Roós András

Ezúttal a harmadik helyért folyt az ádáz csata, Nagy Zsolt, Sinka Dániel, Pinczés Ádám, Balazsin Bence és Csikós Dominik között. Ezt a küzdelmet Sinka nyerte, így a wannaBEE SRT az utolsó fordulóban dupla dobogóval búcsúzott a bajnokságtól.

Pinczés Ádám lett a negyedik, Balazsin Bence pedig szezonbéli legjobb eredményével zárt az évet, hiszen 5. lett.

Balazsin Bence

Csikós Dominik lett a hatodik, mögötte pedig bajnokhoz méltó felzárkózást bemutatva Leitner Norbert ért be, mellyel megszerezte az Odyssey TCR Series | Powered by VSR bajnoki címét.

A top10-be még Barna Martin, Nagy Szilárd és Nagy Zsolt tudta beküzdeni magát.

Az összetett pontversenyben Leitner Norbert 363 pontot ért el, ezzel 5 ponttal előzte meg a második helyezett Bucsi Attilát. A bajnoki dobogó alsó fokára Pálla Balázs állhatott fel. A top5-be még Nagy Szilárd és Roós András férkőzött be.

Bucsi Attila

Tabella
iRangsor

A versenyzőkre a nyári szünet előtt egy teljesen új kihívás vár, hiszen a menjetekkorbe.hu támogatásával elindul Magyarország egyetlen NASCAR bajnoksága, melyet a PAZA Production csatornáin (TWITCH, YOUTUBE) a szakág hangjainak közvetítésével – Parrag Zsombor és Dr. Juhász Zoltán – lehet majd élvezni.

Nevezés
Discord