Nem okozott csalódást az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD első fordulója

Pálla Balázs vezetésével a VSR GT4 mezőnye

Az óriási csatákról – és a Pálla családról (!!!) – szólt a VSR GT4-es bajnokságának első fordulója, melyet Imolában rendeztek.

Ahogy már a korábbi túraautós bajnokságokban megszokhattuk, két futamot rendeztek ezen a hétvégén is. Az első futam 14 helyezettjének sorrendje fordult a második futam rajtrácsára.

Az első futam pole pozícióját Pálla Balázs szerezte meg, mellőle pedig Sinka Dániel indulhatott. A bónuszpontokat rajtuk kívül még Nagy Szilárd, az újonc Horchy Hunor, és a VSR sorozataiból már jól ismert Mihalidesz Máté gyűjtötte be.

A 49 fős mezőny igazán felemelő látványt nyújtott, főleg azután, hogy gyönyörűen abszolválták az első kanyarokat.

A forduló első futama egyébként erről is szólt. Kemény, de izgalmas küzdelmek, és fantasztikus felzárkózások.

Újra toppon az Impulse Racing

Az Impulse Racing ebben a bajnokságban is a főszerepre tör, ezt jól mutatja Pálla Balázs dominanciája, akitől Leitner Norbert sem akart túlságosan lemaradni. A VSR TCR bajnokság 2023-as bajnoka ugyan csak a 7. helyről rajtolt, de minden lehetőséget kihasznált, és végül a második lett.

Nem járt ilyen jól ugyanakkor csapattársuk, Nagy Szilárd aki már az első körben kipördült – persze nem magától, hanem Mihalidesz Máté hathatós segítségével.

Nagy Szilárd megpördül

Végül Pálla Balázs nyerte az első csörtét a már említett Leitner Norbert előtt, akit óriási csata után Sinka Dániel követett. Mihalidesz Máté negyedik lett, a top10-be pedig még a szintén újonc Oláh Dániel, valamint Horchy Hunor, Decsi István, Giczi Milán, Pálla Bálint és Kovács Bence fért be.

A második futamot Majoros Gábor és Csikós Dominik várhatta az első sorból. Csikós terve egyszerű volt: Gyorsan megelőzni Majorost, és megszerezni élete első VSR-es győzelmét.

A feladat első részét már az elején megvalósította, arra azonban senki nem számított, hogy ebben a kemény és szoros mezőnyben Pálla Balázs ennyire gyorsan át tudja majd magát hámozni a mezőnyön.

Mégis ez történt, azonban Csikós ki tudott autózni akkora előnyt, hogy Pálla már ne érje utol őt a verseny végére.

Csikós Dominik nyer

Második versenyhez hűen hátrébb óriási csaták – és incidensek – is kialakultak. A rajtnál Mihalidesz, Horchy és Oláh hármasa koccant össze, melynek a végén Horchy pördült meg. Spiczmüller és Nagy szenzációs csatája a negyedik helyért könnyek közt ért véget, miután előbbinek az utolsó körben összegyűlt az incidens pontja.

Horchy Hunor, Oláh Dániel és Mihalidesz Máté csatája

Pálla dominancia – minden téren

A Pálla család kiváló napját Bálint 4. helye tette teljessé, aki csak néhány hete szimulátorozik, de úgy tűnik tehetsége hasonló szinteket érhet majd el, mint testvéréé.

Ahogy már említettük Csikós Dominik megszerezte élete első győzelmét a VSR-ben, mögötte Pálla Balázs jött be a második helyen, és ezzel már most magabiztos előnyt épített ki magának a bajnokságban. A virtuális dobogó legalsó fokára Majoros Gábor állhatott fel.

Pálla Balázs nyer

A top10-be még Pálla Bálint, Nagy Zsolt, Kovács Bence, Nagy Szilárd, Méry Ambrus, Giczi Milán és Bruckner Bertalan fért be.

November 13-án, hétfőn Road Atlantán folytatódik a bajnokság, a versenyeket pedig szokás szerint a PAZA Production YouTube csatornáján lehet majd megtekinteni.