Pálla Balázs megnyerte, de Leitner Norbert megizzasztotta őt a bajnoki címért

Leitner Norbert és Pálla Balázs

Két elképesztően izgalmas fordulóval – és Pálla Balázs bajnoki címével – zárult az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD 2023-as idénye.

Két héttel ezelőtt COTA-ba érkezett az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD mezőnye. A pole pozíciót – a már megszokott módon – Pálla Balázs szerezte meg, a top5-ből pedig Horchy Hunor, Majoros Gábor, Sinka Dániel és Leitner Norbert rajtolhatott mellőle.

Az első verseny igazán szép, dráma mentes versenyzést hozott, egészen az utolsó körig. Ekkor ugyanis Majoros Gábor internete megadta magát, és kiesett a versenyből. Majoros ezzel nagy hátrányba került a bajnoki pontversenyben folytatott csatában.

A győzelmet Pálla Balázs magabiztosan szerezte meg Sinka Dániel, és Leitner Norbert előtt. A top14-be még Horchy Hunor, Pálla Bálint, Nagy Levente, Lantos Szabolcs, Oláh Dániel, Nagy Szilárd, Mihalidesz Máté, Viski Róbert, Lantos Balázs, Szenteszki Ákos és Méry Ambrus fért be.

Pálla Balázs

Ez azt jelentette, hogy a második futamot Méry és Szenteszki kezdhette meg az első sorból.

Amennyire tiszta volt az első rajt, annyira kaotikusra sikerült a második. Történt ugyanis, hogy Mihalidesz Máté túl optimista volt az első kanyarban, és a kanyar kijáraton kiütötte Nagy Szilárdot a harmadik helyről.

Pálla Balázs sem járt túl szerencsésen, hiszen mindenféle incidensbe belekeveredett, még egy áthajtásos büntetésre is be kellett hajtania a boxba, és végül csak a 13. lett. A futamot ráadásul Pálla legnagyobb riválisa Leitner Norbert nyerte Viski Róbert és Lantos Szabolcs előtt.

Leitner Norbert

Pálla Balázsnak nem volt egyszerű dolga a Nürburgringen

December elején, a Nürburgringen zárult le az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD 2023-as szezonja. Annyi már a COTA-n biztossá vált, hogy a bajnoki címet csak Pálla Balázs, vagy Leitner Norbert nyerheti meg.

A pole-t annak rendje és módja szerint ismét Pálla Balázs szerezte meg. Mögötte a már megszokott arcok jöttek: Sinka, Horchy, Majoros, Leitner sorrendben. A rajt sajnos nem sikerült tisztán, hiszen Leitner megforgatta Horchy-t, aki így a mezőny végéről kényszerült felzárkózni.

Horchy Hunor balesete

Az első futamon aztán olyan történt, ami eddig még nem. Két ember is gyorsabbnak bizonyult Pállánál. Sinka végre összerakott egy tökéletes versenyt, míg a második helyre Leitner futott be, miután egy szenzációs küzdelem után legyűrte csapattársát. Pálla Balázsnak így meg kellett elégednie a virtuális dobogó legalsó fokával.

Sinka Dániel

A második rajtra Méry Ambrus és Végh Dávid vezette fel a mezőnyt. Arra a drámára azonban, ami az elkövetkezendő 12 körben következett, senki nem volt felkészülve.

Óriási izgalmak a szezon utolsó futamán

Történt ugyanis, hogy az első körben egy szerencsétlen ütközést követően Sinka Dániel és Pálla Balázs is a falban kötött ki. Leitnernek tehát az volt a feladata, hogy megnyerje a versenyt és reménykedjen abban, hogy Pálla nem tud annyi helyet feljönni a sérült autójával, amivel bajnok lesz.

Pálla Balázs és Sinka Dániel balesete

Leitner körről körre lopta a távolságot az első helyen fantasztikusan autózó Méryhez képest, azonban a negyedik helyen megakadt Majoros Gábor mögött.

Mindeközben Pálla is jött felfele és végül a 17. helyen futott be. Leitner viszont nem tudott előzni, meg kellett elégednie a 4. hellyel, ami azt jelentette, hogy Pálla Balázs a 2023-as F3-as bajnoki címe után megszerezte a GT4 összetett első helyét is.

A szezon utolsó versenyét Méry Ambrus nyerte, miután kivédekezte Pálla Bálint támadásait, harmadik pedig Majoros Gábor lett, aki így a bajnoki összetett harmadik helyét is megszerezte.

Méry Ambrus vezetésével jön a mezőny

Elmondható, hogy rengeteg kiemelkedő pillanata volt az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD 2023-as szezonjának, de a rekordszámú nevezések mellett az újoncok elképesztő teljesítménye vitte a prímet. Majoros Gábor, Horchy Hunor, Oláh Dániel és Pálla Bálint is berobbant a mezőnybe, és bár Pálla Balázs és Leitner Norbert továbbra is uralják a VSR bajnokságait, a 2024-es évben nem kizárt, hogy a már említett nevek az összetett elsőségért is harcban lesznek.