Pálla dobogós sorozata megszakadt, Spában sem unatkozhattak a nézők

Horchy Hunor vezeti fel Sinka Dánielt, Leitner Norbertet és Pálla Balázst

Az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD Spái hétvégéjén minden eddiginél nagyobb kihívások várták a listavezető Pálla Balázst.

Jól mutatta a hétvége különlegességét, hogy a pole pozíciót szenzációs idővel a bajnokság újonca, Horchy Hunor szerezte meg Leitner Norbert előtt, Pálla Balázs pedig „csak” a harmadik helyre kvalifikálta magát. A maradék két bónuszpontot Sinka Dániel és Nagy Szilárd gyűjtötte be a 4. és 5. helyével.

A rajt óriási balesetett hozott Giczi Milán és Balazsin Bence ütközésének köszönhetően, közel 15 autó lett oda ebben az incidensben.

Balazsin Bence nagy repülése

Sinka vs. Pálla

Elől Sinka, Leitner és Pálla elvonatozott Horchy mellett, majd a verseny közepén Pálla úgy döntött, hogy ő maga akarja támadni a fantasztikus formában versenyző Sinkát.

Az Impulse Racing és a wannaBEE SRT csapatainak pilótái az utolsó körig gyűrték egymást az első helyért, mikor is Sinkának internetproblémája akadt, és kiesett a versenyből. Ezzel Pálla Balázs ölébe hullott a győzelem, és idén már harmadszor nyert.

Pálla Balázs vs. Sinka Dániel

A dobogóra Leitner Norbert és Horchy Hunor állhatott még fel. A nagyon fontos top14-be még Nagy Szilárd, Majoros Gábor, Giczi Milán, Nagy Ádám, Méry Ambrus, Decsi István, Oláh Dániel, Viski Róbert, Henrich Dávid, Spiczmüller Richárd és Lantos Balázs fért be.

Hogy miért fontos ez a 14? Mert a második futamon az első futam 14. helyezettje kapja meg a pole pozíciót.

Ez a jó szerencse ezúttal átokká változott Lantos számára, aki előbb szabálytalanul rajtolt el, majd a kör végén Henrich Dávid kilökte őt. Ez mit sem számított, hiszen a szabálytalan rajtja miatt diszkvalfikálták a futam végeztével Lantost.

Lantos Balázs megpördülése

A szezonban először Leitner nyert

Így Spiczmüller örökölte meg az első helyet, amelyet azonban nem sokáig tudott birtokolni. Oláh Dániel elképesztő tempóban autózott, és átvette a vezetést a 4. körben. Pálla azonban rohamosan lépdelt felfelé, és a 7. körben megérkezett Oláh mögé.

Amikor már azt híhettük, hogy meglesz idei első második futamos győzelme Pállának, akkor jött a dráma: Oláhval összekoccantak, Pálla pedig megpördült, és visszaesett a mezőny közepére.

Pálla Balázs és Oláh Dániel incidense

A lehetőséget köszönte szépen Leitner Norbert, aki átvette a vezetést, és az utolsó 4 körben ezt már nem is adta ki a kezei közül. Az Impulse-os versenyző ezzel sínre tette szezonját, és bejelentkezett a bajnoki címért folytatott harcba. Második lett végül Oláh Dániel, harmadik helyre pedig Decsi István hozta be RSM Racinges autóját.

A top10-be még Majoros Gábor, Henrich Dávid, Viski Róbert, Mihalidesz Máté, Nagy Ádám, a rajtpozíciójához képest 32 helyet javító Sinka Dániel, és Lantos Szabolcs fért még be.

A bajnokságban továbbra is Pálla Balázs vezet, de előnye megfogyatkozott, és immáron csapattársa, Leitner Norbert a legközelebbi riválisa.

Leitner Norbert

Az Odyssey GT4 Series powered by SAMSUNG SSD száguldó cirkusza a Circuit of the Americas pályán folytatja a szórakoztatást November 27-én, hétfőn. A versenyeket szokás szerint a PAZA Production YouTube csatornáján lehet majd megtekintetni.