Tóth Dávid domináns SIM Liga győzelemmel vágott vissza a kétkedőknek!

Tóth Dávid, Pálla Balázs, Leitner Norbert

A K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA háromszoros bajnokának, Tóth Dávidnak a győzelméhez egy percig nem férhetett kétség.

Road Atlantába látogatott el a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA 2023-as szezonjának száguldó cirkusza, ahol az idény második fordulóját rendezték. Az időmérőn sorozatban másodszor szerezte meg a pole-t Tóth Dávid, akit nagy riválisai követtek. Második lett Pálla Balázs, harmadik Leitner Norbert, negyedik Simon Tamás, ötödik pedig Sinka Dániel.

A rajtot jól kapta el Tóth, incidens is csak a mezőny közepén történt. Ott viszont Nagy Levente, Pinczés Ádámmal és Mihalidesz Mátéval koccant, majd ennek következtében Nagy beleforgott a falba.

Az első kör végén Tóth megnyugtató, 1 másodperces előny birtokában volt már, miközben hátrébb jött a következő baleset, ezúttal Méry Ambrus és Nagy Ádám ütközött össze, és mindkét versenyző hátraesett.

Elől Tóth mögött a sorrend változatlan volt, azonban Leitner, Simon és Sinka triója egészen élvezetes kis csatába kezdett bele.

Pálla Balázs, Leitner Norbert, Simon Tamás

Csatákban Road Atlantán sem volt hiány

Csikós Dominik monzai pechszériája folytatódott Road Atlantában is, hiszen a 3. körben Roós Andrással ütközött, melynek következtében mindkét versenyző időt és fontos pozíciókat bukott.

Roós ezzel a verseny egyik főszereplőjévé lépett elő, hiszen a 18. helyre esett vissza a 10. helyről, és a nézők körrel körre az ő felzárkózását nézhették a PAZA Production youtube csatornáján.

“Csikós Dominikkal csatáztunk és bevállaltam egy buta manővert a t1-ben, megcsúsztam, összeütköztünk és mindketten kicsúsztunk, ezúton is elnézést Dominiktól” – nyilatkozta Roós a futam után. “Ezután kapartam felfele, és szerencsére mindenki nagyon fair módon versenyzett ellenem. Vissza is értem a 8. helyre, ahol a gyorsvonattal versenyeztem (Barna Martin), és sikerült egy nagy csata végén megelőzni, azonban Pinczés Ádám visszaelőzött és már nem tudtam újra megtámadni a kopott gumikon, így 8. lettem. Alapvetően élveztem a versenyt, mert imádom ezt a pályát.”

Csikós Dominik és Roós András

Simon és Leitner csatája a 11. körben csúcsosodott ki, amikor a két versenyző autója összeért az utolsó sikánban, Sinka pedig köszönte szépen, és átvette a 4. pozíciót a monzai verseny győztesétől.

Ez persze nem szegte kedvét Simon Tamásnak, aki Monza után ismételten mesterien taktikázott, és a kiállások során átugrotta Leitner és Sinka párosát, ezzel pedig feljött a 3. helyre.

A mezőny közepén persze óriási küzdelmek folytak Csikós, Eke Dávid, Nagy Zsolt, Varga Péter, Henrich Dávid és Méry Ambrus főszereplésével, úgyhogy a nézők egy percig sem unatkozhattak.

Az utolsó pillanatig folyt a küzdelem

A futam végére is maradt még eldöntetlen kérdés, legfőképp a magányosan autózó Szabó László mögött, a 7. helyért. Ebben a csörtében, az egyenesben pokolian jó tempót autózó Barna Martin, a szenzációsan zárkózó Roós, valamint technikai problémákkal küzdő Pinczés Ádám vettek részt.

Pinczés, Roós, Mihalidesz, Barna

Barna és Roós óriási ki-ki meccset folytatott, és az utolsó sikánban sikerült is Roósnak megcsinálnia az előzést, viszont lecsúszott az ívről, amit kihasznált Pinczés, és megszerezte a 7. helyet.

Barna annyira kiesett a lendületből, hogy Mihalidesz Máté is megelőzte őt, viszont a szintén erőteljesen támadó Nagy Szilárddal szemben végül meg tudta tartani a 10. helyet.

Tóth Dávid 1 pontra megközelítette a listavezető Pálla Balázst

Az 50 perces road atlantai futamot végül közel 7 másodperces előnnyel nyerte meg Tóth Dávid Pálla Balázs előtt, aki ezzel átvette a vezetést a bajnoki összetettben. A harmadik helyre Simon Tamás futott be.

Tóth Dávid

„A futamom magányos és “unalmas “ volt, amennyire ezen a szinten az lehet” – ismerte el a bajnoki éllovas Pálla. „Az első pár körben sokat hibáztam, ami kicsit az önbizalmam szegte, ez 6-7 kör után kezdett enyhülni, de ekkor már túl messze voltam Tóth-tól így a biztonságos második helyre mentem. Ennek köszönhetően egyelőre vezetem a bajnokságot, de ez ebben az időszakban még semmit sem jelent.”

A top10-be még Leitner Norbert, Sinka Dániel, Szabó László, Pinczés Ádám, Roós András, Mihalidesz Máté és Barna Martin fért be.

A versenyzőknek nem sok lehetősége lesz a pihenésre, és tesztelésre, hiszen jövő hétfőn folytatódik a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA 2023-as szezonja a Red Bull Ringen, melyet szokás szerint a PAZA Production youtube csatornáján lehet majd megtekinteni október 9-én 20:00-tól.