Véget ért a DiRT Rally 2017-es VB sorozata!

Véget ért a 2017-es első DiRT Rally bajnokságunk, a Ford Focus és Citroen C4 WRC-vel futó VB sorozatunk. A 6 fordulós bajnokságban végül a Ford Focus WRC dominált.

A bajnokságot Csincsik Marcell végül magabiztosan megnyerte. A futamok nagy részét (6/4) megnyerte és a végén nem volt kérdés, hogy ki nyeri meg a bajnokságot. Juhász Ferenc megpróbálta felvenni vele a versenyt, de végül a második hellyel kellett beérnie. A harmadik helyen Bakai Gergő végzett aki 4 dobogós helyével az egyik legnagyobb meglepetés volt.

A csapatbajnokságot az Intense/UMF Racing Team nyerte meg Bakai Gergő és Eszenyi András irányításával. A második helyen a Real Focus Team végzett: Bakai Péter és Korály Csaba, míg a Leitner Norbert – Molnár Dániel páros vezette Mad-Croc C4 Motorsport végzett a harmadik helyen. Ezzel a csapat bronzzal sikerült a Citroennek elhárítani az abszolút Ford uralmat.

Íme a teljes bajnoki végeredmény

A következő bajnokság idén az OB lesz, ahol több új dolog kerül be. Lesz több kategória, lesz olyan ahol VSR tagság kell és lesz olyan, ahol ingyenesen,bárki jöhet. Erről itt minden információt megtaláltok.